Logg inn

Datagraving med NICAR 2019 og Data-SKUP

Bli med Stup og SKUP til verdens største konferanse i datagraving – NICAR 2019. Men før det varmer vi opp med første samling på Data-SKUP 27. oktober 2018.

Påmeldingsfrist fredag 22. juni 2018. Husk å skrive i begrunnelsen for søknaden hvorfor det er interessant og relevant for deg å være med på Data-SKUP og NICAR 2019.

Dato: 27. oktober 2018 (Data-SKUP i Oslo) og 2.-10.mars 2019 (NICAR 2019 i USA)
Sted: Oslo og Newport Beach, California. 
Kursleder: John Bones, SKUP
Antall plasser: 10

I fem år på rad har STUP/SKUP arrangert kurs i forbindelse med NICAR-konferansen i USA. I 2019 bygger vi videre på erfaringene fra de fem første årene, og det innebærer individuell veiledning, bedriftsbesøk og lunsjmøter med ledende personer i amerikansk, undersøkende datajournalistikk.

Dagskonferansen Data-SKUP legges inn som første samling, og deltagelsen her er selvfølgelig også gratis. Målet, foruten å delta på spennende og lærerike kurs på Data-SKUP, er å samle gruppen, etablere nettverk, samt tilegne kunnskap og erfaring som gjør deg virkelig forberedt til NICAR. I år utvides konferansen fra 30 til 42 sesjoner, og de fleste gir praktisk undervisning i bruk av ulike verktøyer.

Les mer om Data-SKUP

Om NICAR
Vi deltar på kurs med noen av de beste amerikanske gravejournalistene. Opplegget er tilrettelagt for journalister som vil lære om datajournalistikk, og som i utgangspunktet har begrensede kunnskaper om emnet.

Kursleder er John Bones, daglig leder i SKUP. Han har deltatt på 14 tidligere NICAR-konferanser og tre IRE-konferanser, de siste ni årene også som foredragsholder og kjenner miljøet godt. Han ledet tilsvarende kurs i 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018 og har ellers forelest på Global Investigative Journalism Conference og ulike internasjonale konferanser flere ganger. Han var også ansvarlig for kursene i datajournalistikk på Global-konferansen på Lillehammer i 2015.

Bedriftsbesøk/lunsjmøter/reiserute:
Vi reiser direkte til Los Angeles og kjører deretter ned til konferansehotellet i Newport Beach. Dette er utgangspunktet for dagsturer til mediebedrifter i området i dagene før NICAR-konferansen starter. Ved tidligere kurs har bedriftsbesøkene vært en suksess, og for 2019 er det inngått avtaler med Los Angeles Times, den store TV-kanalen, KNBC-TV, Orange County Register, samt dataredaktørene i NBCUniversal og Reuters.

Når NICAR-konferansen starter, blir det hver dag lunsjmøter med ledende personer innen amerikansk datajournalistikk. Under bedriftsbesøkene og lunsjmøtene har deltakerne en unik mulighet til å knytte kontakt med toneangivende, undersøkende datajournalister fra noen av de største mediene i USA. Det tas sikte på møter med journalister fra blant annet The New York Times, Wall Street Journal og ProPublica. Endelig program vil komme på plass senere.

Praktisk informasjon om Data-SKUP blir sendt ut til deltagerne. 

Har du spørsmål, kontakt kursansvarlig i Stup, Janne Nermo.

Studieturen er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup.
Stups ansiennitets- og karanteneregler gjelder for studieturen.