Logg inn

Kom i gang med podcast (Kurset er avlyst!)

Podcasting har gitt alle muligheten til å lage og spre radioprogrammer. Utstyrsbehovet er lite, du trenger en mikrofon, en datamaskin og billig, eller i visse tilfeller gratis, programvare. Systemene for å få podcasten ut til folk er enkelt.  Blant norske medier er det likevel de tradisjonelle radiokanalene som dominerer podcast-tilbudet.  I andre land, som USA og Storbritannia, har både aviser, nettmedier, privatpersoner og organisasjoner markert seg som gode podcastere.

Dette femdagers kurset gir deg nok kunnskap til å komme i gang med podcasting selv. Du lærer grunnleggende opptak- og redigeringsteknikk og hvordan du publiserer den ferdige podcasten. Du får også en innføring i intervju- og debatteknikk for lydmedier og hvordan man tenker innholds- og programutvikling.  Det er ikke nødvendig med tidligere radioerfaring for å delta på kurset.

Kurset skal sette deltakerne i stand til å få en podcast på lufta, samt gi et innblikk i hvordan andre jobber med sine podcaster.  Deltakerne må selv sørge for digitale lydopptakere og redigeringsprogramvare på egen laptop. Anbefalt programvare opplyses av kursleder.  Et fåtall lydopptakere kan lånes av IJ.

Kurset finner sted på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad
Kursleder er Tord Selmer-Nedrelid, fagmedarbeider på IJ