Logg inn

Magasin rett på nett

Er det utvikling av IPhone-applikasjoner, spill for leserne på nett eller godt gammeldags kvalitetsstoff som skal selge nettsidene til norsk uke- måneds og fagpressemagasiner framover, når det blir stadig vanskeligere å selge blader på papir?

STUP tilbyr nå en videreutviklet versjon av kurssuksessen ”Magasin rett på nett” fra i fjor, og inviterer til en innholdsrik uke i New York våren 2010. Der treffer vi dem som lager noen av verdens mest kjente magasiner og hører deres tanker om nett kontra papir, og hva de mener må til for å utvikle magasinindustrien framover.

Om vi ikke møter Ugly Betty personlig, blir det garantert besøk i lignende miljø, med høy glamourfaktor. Forvent variasjon, for vi ser også på hvordan fagblader markerer seg på nettet. Og triksene for å nå leserne kan ofte være de samme selv om magasinprofilen er annerledes!

Stikkord for turen er hvilke typer magasininnhold, og hva slags innhold som egner seg bedre på nettet enn på trykk. Blogger, video, utnyttelse av sosiale mediekanaler som Facebook og Twitter, i tillegg til satsing på spill er noe av det vi kommer til å lære mer om.

Dessuten bruker vi én dag på den verdsatte, årlige digitalkonferansen til Magazine Publisher’s Association. Der får vi innblikk i magasinenes ”Best practises” gjennom det siste året på nett. Fjorårets program kan du lese her: http://www.magazine.org/digital/2009-24-7-conference-program-highlights.aspx.

Forbered deg også på å fortelle om hvordan ditt magasin satser på nettet! Norske medier er kjent for å ligge godt framme i utviklingen på nett, så det blir en del toveiskommunikasjon.


MÅLGRUPPE:
Journalister, mellomledere og redaktører i fag- og ukepresse med interesse for og kunnskap om utviklingen av nye medier innenfor magasinsegmentet.

Kursleder er Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk


STUDIETUREN ER AVHOLDT.Deltakerliste

Tholens, Barth (Sykepleien)
Dahl , Anne-Marit (Adresseavisen)
Gjetvik, Anne Lise (Egmont Publishing )
Skard, Cathrine Vogt (Schibsted Forlag AS)
Risa, Randi (Egmont Publishing )
Romøren, Kari Westby (Egmont Publishing )
aarstad aase, kari (VG)
Teigland, Siw Charlotte (Egmont Publishing )
Elster, Kathrine Ruud (Egmont Publishing )
Bergin, Alf (Frilanser)