Logg inn

Journalistikk og språk i York

Vi har EN plass igjen på dette kurset - søk før 1.desember.

Har du lyst til å forbedre deg som journalist i et engelsktalende miljø? Bli bedre både på språk, forholdet mellom lokalt næringsliv og media og lære å opptre som journalist og faktasanker i et slikt miljø? Da er dette kurset i York akkurat noe for deg. Kurset har arbeidstema ”Lokalt næringsliv og turisme”, og har en tredelt målsetting:

1: Gi deltakerne anledning til å praktisere engelsk og oppdatere språket på terminologi innen næringsliv og turisme.

2: Gi deltakerne øvelse i å jobbe som journalist og hente ut informasjon om britiske bedrifter og/eller offentlige institusjoner.

3: Gi deltakerne innsikt i lokalt næringsliv og eventuelle koblinger til bedrifter i Yorkshire.

Deltakerne bør ha en viss grad av forkunnskap i engelsk (videregående skole), og deltakerne må være forberedt på å gjøre en del forberedelser og research i forkant av selve oppholdet. Selve kurset varer i fem virkedager, hvilket betyr at vi reiser til York søndag 3. juni, med kursstart mandag 4. juni og avslutning fredag 8. juni.

Språkundervisningen blir konsentrert om næringsliv og turisme og tar utgangspunkt i aktuelle saker i mediene og et moderne engelsk.

I forkant av kurset vil deltakerne  få i oppgave å researche bedrifter i York-området som på en eller annen måte har tilknytning til deltakerens lokalmiljø, for å kunne bruke disse i løpet av kurset.

Vi vil invitere britiske kolleger, informasjonsmedarbeidere fra privat og offentlig sektor, korrespondenter og andre som kan forteller om arbeidssituasjonen for norske journalister i Storbritannia, forå gi deltakerne gode tips for de som vil jobbe journalistisk mot kilder i UK.
Kursleder er Karl-Martin Bakke, Institutt for Journalistikk.

Deltakerliste

Mæland, Trond (Se og Hør)
Bråthen, Øystein (LO Media)
schjølberg, anne (Dagbladet)
Østmoe, Marte (Frilanser)
Lie, Nils Gunnar (TV2)
Horne, Anders (Fremover)