Logg inn

Tysk 2009

I takt med økende interesse for Tyskland som handelspartner og sentralt medlem i EU, har også interessen for å lære tysk tatt seg opp blant norske journalister. STUP har tatt opp samarbeidet med Goethe Institut i Berlin og arrangerer et tre ukers språkkurs i Berlin.

Vi krever ingen andre forutsetninger enn at man har hatt vanlig tyskundervisning på skolen. For de fleste vil nok denne skoletysken være noe rusten, men i løpet av de tre ukene gir vi deg anledning til å friske opp språket, trene både på grammatikk, uttale og forståelse, samt at du får tilført nye ord og begreper.

Språkundervisningen foregår enten i plenum eller i to mindre grupper og med vanlig tysk intensitet. Språklærere er meget dyktige, og trenet i å undervise utlendinger, men vi legger også stor vekt på å ha en lett og humørfylt tone i undervisningen.

Hovedvekten på kurset er selvsagt språkundervisning, men vi vil også legge inn elementer av media, politikk, historie og kultur. Berlin er et kulturelt sentrum i Europa og vi legger også inn besøk både i teater og på konserter.

STUP dekker alle utgiftene i forbindelse med kurset

Deltakerliste

Rekaa, Tone (Aftenposten)
Hvattum, Torstein (Aftenposten)
Løvlund, Bjørn-Frode (Østlendingen)
Frølandshagen, Anne-Lene (Fredriksstad Blad)
Ditmansen, Arve (Dagens Næringsliv)
Larsen, Hege (Frilanser)
Hamre, Astrid (Aftenposten)
Sandåker, Toralf (Frilanser)
Mjør, Kjersti (Bergens Tidende)
Moen, Siri N. (NRK Marienlyst)
strand, tormod (NRK Marienlyst)
Strømman, Trude Wettergreen (Aller Media)