Logg inn

Se den digitale magasinfremtiden i New York

Se den digitale magasinfremtiden i New York

Magasiner som Cosmopolitan, Popular Science, People Magazine og The New Yorker er alle vel renommerte, med en lang historie bak seg. De har også det til felles at de alle har klart overgangen til digital publisering svært godt - og de er alle basert i New York! Kanskje kan du møte en eller flere av disse publikasjonene til høsten?

Høsten 2014 arrangerer STUP en fire dager lang studietur til New York for deg som ønsker å se, lære og oppleve hvordan noen av disse, og andre av de beste i klassen innenfor den amerikanske magasinbransjen tenker digitalt for å sikre overlevelse og fremgang for sine produkter. Turen er gratis for de som får plassene. Kun for medlemmer i Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening

Vi søker blant annet svar på spørsmål som hvordan nettbrettene kan utnyttes best mulig for innholdsproduksjon, historiefortelling og tiltalende design. Og hva bransjen tenker om mobiltelefonen som første og viktigste skjerm for brukere "on the go".

I tillegg ønsker vi å lære mer om temaer som forretningsstrategier, utnyttelse av sosiale medier og brukerinvolvering, og erfaringer med bruk av betalingsmur - alt rettet mot magasinbransjen.

Studieturen finner sted i tidsrommet søndag 19. oktober til torsdag 23. oktober. En og en halv dag (tirsdag og onsdag) settes av til å være med på den årlige magasinkonferansen "Folio: Media Next". Resten av tiden bruker vi til å møte redaksjonelle magasinmiljøer, innovatører og digitale hoder både utenfor og innenfor bransjen. Hjemreise blir på kvelden torsdag 23. oktober.

Studieturen passer for alle redaksjonelle medarbeidere med magasinfokus i ukepresse, fagpresse og aviser. Inntil 10 deltakere gis muligheten til å delta på studieturen.

Kursleder: Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk

Deltakerliste

Høyer-Dahl, Elna (Egmont Publishing )
Langhammer, Anna Karolin (Frilanser)
Storvik, Line Fredheim (Utdanning)
Nordanger, Sonja (Aller Media)
Nyvold, Tone Amundsen (Egmont Publishing )
Vestad, Anne (Rom 123)
Vambheim, Lillian (Aftenposten)
Kari, Hovde (Adresseavisen)