Logg inn

Bli MoJo i Lofoten!

Etter noen år med smarttelefonen i lomma, har mange av oss gjort oss de første erfaringene med iPhone som arbeidsverktøy. Mulighetene er enorme, men vi har bare sett begynnelsen.

Kursleder: John Inge Johansen, NRK 
Kursassistent: Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk
Når: 25. – 29. mai, 2015 (NB! Åpningsdagen 25. mai er 2. pinsedag)

Den årlige teaterfestivalen i Stamsund i Lofoten kombinerer scenekunst og vakker natur, som ber om å bli foreviget i levende bilder. Og det er opp til deg å fange inntrykkene med det tekniske vidunderet du alltid har parat - en iPhone.
Nå er det på tide å ta det ekstra skrittet. Det er på tide å gjøre opptak, redigere og sende hjem reportasjer på iPhone. Det er på tide å bli en ekte mobil journalist - en MoJo. 

Så bli med til Lofoten og Stamsund Internasjonale Teaterfestival i fem dager fra 25. – 29. mai sammen med mojo og iPhone-ekspert John Inge Johansen. Han jobber for NRK, og er mye brukt som kursholder over hele Europa. John Inge er dessuten fastboende i Svolvær!

Ståle de Lange Kofoed fra Institutt for Journalistikk har selv holdt mange mobil reporter-kurs siden 2008, og er med for å assistere i opplæringen.

Vi starter opp i vakre Svolvær dagen før festivalen starter. Deretter jobber vi intensivt med å få skikkelig dreis på verktøyene, før vi møter scenene, teaterensemblene og Lofotens vakre natur - for å praktisere det vi har lært. Målet er å lage videoreportasjer med iPhone, som holder god webstandard.

Målgruppe
Kurset er for deg som har grunnleggende kjennskap til iPhone, men som trenger mer kunnskap og trening for å bruke den til å filme, redigere og publisere. Fokus vil altså ligge på videojournalistikk, men lydopptak og stillsfoto er selvsagte deler av dette. Du vil trenge en iPhone, og ta gjerne med ekstrautstyr som mikrofon og stativ om du har det. iPad er også relevant om du har tilgang til det!

Kurset er gratis for MBL-Stup og Fris-Stup medlemmer. (Reise,hotell, frokost, lunsj og to felles middager dekkes av STUP. Diett utbetales ikke). 

 

Bildet: «Stamsund Hafen».

Lisensiert under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stamsund_Hafen.jpg#/media/File:Stamsund_Hafen.jpg

Deltakerliste

Storfjell, Ingar (Aftenposten)
Bjørge, Stein J (Aftenposten)
Olsen, Bjørn L. (Frilanser)
Valberg Tallaksen, ingvil (Lofotposten)
Arvola, Øivind (Harstad Tidende)
Ingebrigtsen, Øystein (Lofot-Tidende)
Hagen, Gunnar Sohlberg (Frilanser)
Tømmerbakke, Siri Gulliksen (Avisa Nordland)
Melby, Tom (Avisa Nordland)
Grønmo, Helge (Avisa Nordland)