Logg inn

Fotojournalistfestival i Perpignan

Bli med STUP til Visa pour l’Image!

Fotofestivalen Visa pour l’image er det viktigste internasjonale møtestedet for fotojournalister. Bli med til Frankrike 30. august til 6. september.

Visa pour l’image er stedet for å se bilder, bli inspirert, lære og knytte kontakter med fotografer og andre i bransjen. Her møtes fotografer og redaktører for å se utstillinger, bildevisninger og portfolier og etterpå diskutere fotografi i sene nattetimer på Café de la Poste.

Søk Stup for en spennende fotouke! 

Norske fotografer har lange tradisjoner for å reise til den syd-franske festivalen. I år kan du søke om å få bli med STUP nedover på en spennende fotouke. 

STUP har laget et eget festivalprogram for om lag ti profesjonelle frilansfotografer. Her vil du få anledning til å bli enda bedre kjent med bransjen og møte norske og internasjonale fotografer, fotosjefer og redaktører. Dette er for deg som er profesjonell frilansfotograf og som ønsker å få ekstra utbytte av festivalen.

Utgifter til reise, hotell og festivalpass blir dekket. Du må selv betale for noen av måltidene og det er ikke diettgodtgjørelse på slik tur.

Søk om å få være med her

Møte med bilderedaktøren i New York Times

Gjennom fotouken skal vi møte et utvalg kjente bilderedaktører:

Daphné Anglès, bilderedaktør i New York Times International. 

Vi har fått vår egen eksklusive portfoliovisning med Daphné Anglès, som er ansvarlig for å kjøpe inn bilder til New York Times fra europeiske fotografer. Alle deltagere skal ha med en eller flere bildeserier til portfoliovisningen. 

En viktig del av fotofestivalene er nettopp portfoliovisninger. Enten det er et dagsoppdrag eller et langtidsprosjekt har du sikkert en bildeserie du kunne tenke deg å få tilbakemelding på. Hva er bra og hva kunne du gjort annerledes? Dette er en fin måte å utvikle seg på som fotograf. Kanskje har du et prosjekt du har begynt på og ønsker tilbakemelding på hvordan du kan utvikle videre? 

Magdalena Herrera, bilderedaktør i GEO France.

Bilderedaktøren som tidligere har jobbet ti år i National Geographic lærer deg hvordan du kan selge inn ideene dine. Enten du pitcher en ide til en norsk lokalavis, til et forlag eller til et stort internasjonalt magasin er det viktig å kunne fortelle hva du har.

Elevator Pitch er et begrep der du skal kunne gjøre noen interessert i en ide når du har maks to minutter til rådighet – i løpet av en tur i heisen. Alle deltagere skal på forhånd tenke ut minst tre idéer og pitche en av disse. Du kan også pitche et prosjekt eller en reportasje du allerede har laget.

Gisle Oddstad, fotosjef i VG.

Oddstad er fotosjef i landets største avis. Hva ønsker VG seg fra norske frilansfotografer? Hvordan får man jobbe for de største avisene? Vi treffer fotosjefen og får høre hvordan virkeligheten ser ut fra denne siden av bordet. Det blir anledning til å stille spørsmål og be om råd.

Ole Morten Melgård, frilansfotograf.

Ole Morten Melgård er en av to reiseledere på turen. Han har jobbet som frilansfotograf de siste sju årene og leverer fast til Dagens Næringsliv, Dagbladet, fagblader og kommersielle kunder. Ole Morten vil dele sine 25 tips for hvordan du kan ta deg bedre betalt for fotojobbene du gjør.

Mer kunnskap om bransjen 

Programmet kan bli endret underveis og det vil komme til flere spennende fotografer og arrangementer etterhvert. I tillegg til vårt eget program vil det bli rikelig med tid til å oppleve festivalens eget program med foredrag og utstillinger. Vi kommer til å være med på de populære kveldsvisningene der festivaldeltakerne samles for å se bilder på storskjerm og overvære prisutdelingene.

Målet med STUPs festivalprogram er å gjøre norske profesjonelle frilansfotografer bedre egnet til å overleve i en bransje i endring. Jo mer kunnskap du har om bransjen, jo enklere er det å finne dine egne veier for å være frilansfotograf i 2015. De fleste trenger flere bein å stå på og vi ønsker å gi et innblikk i hvordan redaktører og andre fotografer tenker. 
 
Reisesledere: Ole Morten Melgård og Ingun A. Mæhlum.

Praktisk informasjon

Kurset er for Fri-stup medlemmer, men ved ledig plass kan deltagere i MBL-stup delta. Uansett, send søknad. Vanlige karantene regler gjelder. Sjekk retningslinjene. Uttak gjøres etter søknadsfrist og da gjelder i hovedsak lengde på ansiennitet. 

Utgifter til reise, hotell og festivalpass blir dekket. Du må selv betale for noen av måltidene og det er ikke diettgodtgjørelse på slik tur.

Et annet tips er at du som frilanser kan sende en enkel søknad til hb@mediebedriftene.no om å få dekket tapt arbeidsfortjeneste. Ved kurs av tre dagers varighet eller lengre kan det gis tapt
arbeidsfortjeneste for frilansere med kroner 1500,- per dag og opp til kr.
7500,- per uke.

Vi har ikke fått oppdatert søknadskjema ennå. Der er det en rekke spørsmål dere kan hoppe over. Viktigst er at vi får korrekt ansiennitet, tid siden siste stipend/kurs og en begrunnet søknad. 

Fotograf for bildet: Ingun A. Mæhlum.

Deltakerliste

Randem, Mette (Frilanser)
Amundsen, Paul Sigve (Frilanser)
Hommedal, Marit (Frilanser)
Knutli, Lena (Frilanser)
Paiewonsky, Paul (Frilanser)
Amundsen, Marit (Frilanser)
Ellingvåg, Ørjan (Frilanser)
Christian Roth, Christensen (Dagbladet)