Logg inn

Restart: Nettjournalistikk for frilansere

Nettjournalistikk for frilansere

Dette er kurset for frilansere som vil lære mer om digital journalistikk, slik at de kan levere komplette saker med tekst, levende bilder og interaktive grafikker til nettredaksjoner.
Kurset er gratis for deltakerne og krever ingen spesielle forkunnskaper, men man må ha pc eller mac og kamera eller mobiltelefon med videoopptaker. Kurset legger stor vekt på praktisk øving. Deltakerne skal lære det digitale håndverket, bli fortrolige med teknologi og terminologi.

Du lærer:

Å ta opp og redigere video, å finne fakta i databaser og gjennom smarte søk, datavisualisering og andre digitale fortellerteknikker, journalistisk bruk av sosiale medier og hvordan nettsaker vinkles og skrives. 

Kurset passer for:

Frilansere med ønske om å jobbe på nett.

Kursavgift:

Gratis. Deltagerne får reise og opphold dekket. Uttak til kurset skjer i tråd med retningslinjene i Stup, kravet er blant annet minimum 3 års ansiennitet i ordningen. Lurer du på om du kvalifiserer til å søke ta kontakt med Stup på post@stupstipend.no. 

Praktisk info:

Kurset arrangeres over to samlinger på Institutt for journalistikk i Fredrikstad. Deltakerne skal løse en hjemmeoppgave mellom samlingene.

Første samling: 30. november – 3. desember
Andre samling: 5. januar – 8. januar (2016)

Forelesere: Trygve Aas Olsen (kursansvarlig), Ståle de Lange Kofoed og Leif Arne Danielsen

Program

Første samling

Mandag 30. november

Digital research og databehandling: Deltakerne blir kjent med offentlige databaser og lærer å hente og behandle data fra disse i Excel. 

Tirsdag 31. november

Visuell historiefortelling: Deltakerne lærer å visualisere data og fortelle historier med interaktive kart, grafikker, diagrammer og tidslinjer. 

Onsdag 1. desember

Visuell historiefortelling: Deltakerne lærer å visualisere data og fortelle historier med interaktive kart, grafikker, diagrammer og tidslinjer. 

Torsdag 2. desember

Søk og sosiale medier: Deltakerne lærer effektiv utnyttelse av søkemotorer - og research og publisering i sosiale medier.

Andre samling

Tirsdag 5. januar:

Levende bilder og lyd: Deltakerne lærer å ta opp og redigere video og lyd på Iphone, videokamera, speilreflekskamera – det utstyret de måtte ha.

Onsdag 6. januar:

Lvende bilder og lyd: Deltakerne lærer å ta opp og redigere video og lyd på Iphone, videokamera, speilreflekskamera – det utstyret de måtte ha.

Torsdag 7. januar:

Publisering: Deltakerne gjør ferdig tekst, grafikk, lyd og bilde til en sak de har researchet i løpet av kurset og publiserer denne på nettet.

Fredag 8. januar:

Slik gjorde jeg det: Frilanser Gard Lehne Michalsen fortelle hvordan han opprettet og driver nettstedet Medier24.

Deltakerliste

Jensen, Ingebjørg
Nesset, Ingunn (Frilanser)
Bjørklund, Marte (Frilanser)
Solbakken, Ann Cathrin
Vedal, Ingeborg Altern (Frilanser)
Solberg, Tone (Frilanser)
Torgersen, Asbjørn (Frilanser)
Espejord, Ann Kristin (Frilanser)
Flyum, Ola (Frilanser)
Jacobsen, Wenche Marie (Frilanser)