Logg inn

Dagskurs i Oslo: Risiko og sikkerhet

Stup inviterer til dagskurs i sikkerhet. Her lærer du konkrete metoder for å forebygge risiko og ivareta egen sikkerhet i krevende situasjoner.

Kurset er tilpasset alle journalister og fotografer som dekker hendelser ute i felt.

Sted: Oslo

Tid: tirsdag 1. mars, klokken 09.00-16.00

Kurset arrangeres også i Tønsberg 18. februar, Trondheim 2. mars og Bergen 10. mars. Dato for kurs i Bodø er ikke avklart. 

Om kurset:

Journalister og fotografer vil oppleve ulike krevende og farlige hendelser. I likhet med helsepersonell og redningsfolk, vil de være midt i situasjonen og måtte se, lukte, føle og høre dramatikk. Man er på jobb, skal rapportere og vurdere fotovinkel og story – samtidig som man er medmenneske og potensielt i fare selv. 

Dette kurset fokuserer på hvordan deltakerne gjennom gode forberedelser og løpende vurderinger av situasjoner, skal unngå å utsette seg for potensielt farlige situasjoner. Du lærer konkrete metoder for å forebygge risiko og ivareta egen sikkerhet. Kurset gir deg praktiske teknikker for å bli mer bevisst og mestre stress før, under og etter en krevende situasjon.

Kursholderne vil legge vekt på norske eksempler og trusler som naturkatastrofer, ulykker og potensiell terror.

Om kursholder Jahn-Helge Flesvik (Aeger Group): 

Jahn-Helge er en av gründerne av Aeger Group. Han har 20 års erfaring i Forsvaret, hvor han i all hovedsak har hatt lederstillinger innenfor etterretnings- og sikkerhetsfaget på taktisk og strategisk nivå. Han har gjennom denne tjenesten opparbeidet seg solid kompetanse innenfor operativ ledelse samt sikkerhets- og beredskapsfagene. Internasjonal erfaring. Han har i tillegg lang erfaring innenfor utdanningsplanlegging og undervisningsgjennomføring. Jahn-Helge har også erfaring fra ulike utdanningsprosjekter i Forsvaret.

 

Deltakerliste

Traavik, Eirik (Frilanser)
Dolmen, Siv (Frilanser)
Kibar, Osman (Dagens Næringsliv)
Valsvik, Christian (Frilanser)
Olguin, Brian Cliff (LO Media)
Orset, Tom Rune (TV2)
Rognsvåg, Silje (NRK Hordaland)
Lyngved Odinsen, Hege (VG)
Belgaux, Christian (Morgenbladet)
Johnsrud, Nina (Frilanser)
Misje, Hilde Kristine (VG)