Logg inn

Fransk 2010

Dette kurset, som varer i fire uker, tar sikte på å gi deltakerne trening i å snakke og forstå fransk, slik at de blir bedre i stand til å arbeide som journalister i et franskspråklig miljø.

Godt vedlikeholdt skolefransk er et minimum for deltakelse på dette kurset. Dessuten bør søkerne være aktivt interessert i fransk språk, franske samfunnsforhold, kultur og politikk. Dette er viktig for å få mest mulig ut av kurset når gamle språkkunnskaper skal graves fram og friskes opp. Deltakerne må gjennomføre obligatoriske forberedelser.

I løpet av høsten vil deltakerne få informasjon om fremdriften i kursplanleggingen. Etter hvert får de tilsendt praktiske opplysninger om reisen, arrangementer, oppholdet og kurset. I Frankrike er det franske språklærere. Undervisningen skjer i mindre grupper som er satt sammen etter språklige forkunnskaper. Læremateriell er blant annet aviser, magasiner og nyhetssendinger på TV. Franske lærere er flinke til å gi lekser, så det blir mye å gjøre.

I tilknytning til klasseromsundervisningen vil det også bli forelesninger om forskjellige emner, som politikk, samfunnsliv og kultur. Dessuten arrangeres det utflukter til flere steder på Cote dAzur og i Provence. Kursdeltakerne bor på et enkelt, fransk hotell. Alle får enkeltrom med dusj. Noen av måltidene er fellesmåltider, til de øvrige måltidene får deltakerne en beskjeden diett.

STUP dekker alle utgifter i forbindelse med kurset. 
 
 

Deltakerliste

Lund, Wenche (Stavanger Aftenblad)
Ånstad, Anne (NTB )
Stokke, Olga (Aftenposten)
Bjørnestad, Sigurd (Aftenposten)
Gaasemyr, Magne (Bergens Tidende)
Brandsås, Frank (Hamar Arbeiderblad)
Stiklestad, Heidi Johannesen (Trønde-Avisa)
Evensen, Hilde Berit (Hamar Dagblad)
Fremmerlid, Thor (Romerikes Blad)