Logg inn

Innovasjon i redaksjonen

Bli med Stup til San Francisco for å møte mennesker og firmaer med innovative ideer og konsepter. Vi møter representanter fra det mest nytenkende teknologimiljøet i verden, for å sette tankevirksomhet og kreativitet i gang.

Tidspunkt: 8. til 12. mai 2016

I en stadig mer fragmentert og digital mediehverdag er kampen om brukerne hardere enn noen gang. Vi må tenke digitalt først, finne nye måter å publisere på, utvikle komplementære produkter, og identifisere innhold som når fram til brukerne. Hva gjør du for å bidra til innovasjon i din mediebedrift? Og hvordan skal vi frigjøre oss fra tradisjonell pressetankegang – men likevel levere kvalitet innenfor vårt område?


Dersom du daglig tenker på noen av disse utfordringene, og har evnen og muligheten til å påvirke beslutningsprosessene i din redaksjon, bør du bli med STUP og IJ til et av de mest innovative og frittenkende teknologimiljøene i verden – San Francisco og Silicon Valley. Det er her både Google, Uber, Tesla og Facebook ble formet som selskaper. Og det er her tusenvis av gründere i «startups» hver dag drømmer om å bli det neste store firmaet.

På denne studieturen er ikke målet å møte de store tradisjonelle medieaktørene for sammen å sutre over hvor kjip verden har blitt – vi skal heller møte utvalgte personer og firmaer med innovative ideer og konsepter, som kan sette tankevirksomheten og kreativiteten i gang for oss. Det blir møter med personer både innenfor og utenfor det vi tenker som «vår bransje». 

Du som deltaker må kunne se de gode ideene på tvers av bransjer, og være forberedt på å adoptere det samme tankesettet, glødende iver og sult etter å innovere, som hos dem vi møter.

Målgruppe: Redaktører, journalister, formgivere, utviklere og gründere i norske mediebedrifter.

Antall deltagere: 10

Kursleder: Ståle de Lange Kofoed, Institutt for Journalistikk.

Studiereisen er åpen for medlemmer i MBL-Stup og FriStup. 

Ved eventuelle spørsmål, kontakt Halvor Borse

Se oversikt over flere spennende studieturer med Stup i 2016

Deltakerliste

Sund, John (Adresseavisen)
Andreassen, Thomas (VG)
Gilde, Renate (Romsdals Budstikke)
Sundelius, Janne Jensen (Drammens Tidende)
Grønbekk, Steinar (LO Media)
Olav, Wold (Adresseavisen)
Guldberg, Thor-Ivar (Vesterålen Online AS)
Thuen, Inger Præsteng (Bladet Nordlys)
Ulriksen, Marit (Rana Blad)
Størksen, Terje (Haugesunds Avis)