Logg inn

Datavisualisering Vesterålen

Stup inviterer til gratis dagskurs i datavisualisering. Her lærer  du å bruke enkle og gratis nettverktøy for å bli en bedre historieforteller på nett.

Tidspunkt: 20.mai, kl. 09.00-15.30

Sted: Vesterålen, lokalene til Vesterålens avis 

Kurset holdes også hos DT i Drammen 19. april og hos Romerikes blad 26.april, jærbladet 19.04.
(Kurset er selvfølgelig åpent for journalister i nærliggende redaksjoner)Det er plass til 15 kursdeltagere. 

Om kurset

Kan du bli en bedre historieforteller på kun én dag? Ja, ved bruk av enkle og gratis nettverktøy som Google Charts, Timeline JS og Google My Maps skal vi sammen ta spranget fra fortelling kun med bilder og tekst til presentasjon ved hjelp av interaktive diagrammer, tidslinjer og kart. Med nye og enkle nettverktøy kan alle visualisere dataene sine kostnadsfritt, eller til en svært lav pris. Det ser bedre og proffere ut enn prosenter og tall i tekstform - og det utnytter nettets muligheter langt bedre. 

Still beredt for en morsom og praktisk innrettet kursdag!

Pass på at du har laget deg en personlig Google-konto og har installert nettleseren Google Chrome på din laptop før kurset starter. Vi kommer blant annet til å bruke programmet Timeline JS for å lage tidslinjer, og Google Fusion Table for å skape kart. Du trenger ikke å kunne programmering for å bruke noen av verktøyene.

Etter denne kursdagen er du klar til å skape interaktivitet i din nettredaksjon!

Kursholdere: Ståle de Lange Kofoed og Leif Arne Danielsen, Institutt for Journalistikk

Målgruppe: nettjournalister i dags-, uke- og fagpresse.

Kurset er gratis for medlemmer som er innenfor MBL- og FriStup-ordningen. Andre kan delta på kurset ved å betale et vederlag på 1000 kroner ved ledig plass. 

Du får ikke Stup-karantene ved å delta på dette kurset. Her er det førstemann til mølla...