Logg inn

Dette er korrupsjon, og slik avslører du den

Bli med Stup og IJ på studietur til Oslo og Berlin for å lære mer om korrupsjon. Du får både innsikt i når korrupsjon oppstår, og verktøy, kilder og kontakter som kan hjelpe deg til å avsløre den.

Tidspunkt: 19.-22. september 2017 i Oslo og Berlin

Målgruppe: Journalister som jobber med økonomi, politikk og næringsliv eller som har ambisjoner om å avsløre korrupsjon på andre samfunnsområder

Antall deltagere: 12

Kursleder: Trygve Aas Olsen (IJ) i samarbeid med Transparency International

Påmelding fram til 24. mars 2017

Korrupsjon skjer i Norge: I Oslo, Bergen, Tromsø, Drammen, Kongsberg, Bærum og på Svalbard. Og det skjer når norske selskaper gjør avtaler i utlandet.

Men hva er korrupsjon, og hva er bare en hyggelig middag med en kommunal leverandør eller en helt legitim betaling til en konsulent i Langtvekkistan? På dette kurset lærer du hvor grensene går, og hvordan du nøster opp sakene.

Mediene har avslørt mange korrupsjonssaker, men noen oppdages aldri. Gravejournalister viser hvordan de har jobbet med korrupsjon i Norge, og ekspertene i Transparency International forteller om de store internasjonale sakene.

Målet er å sette deg i stand til å forstå når korrupsjon oppstår, og gi deg verktøy, kilder og kontakter som kan hjelpe deg å oppdage den. Kurset starter med et to dagers kurs i Oslo og avsluttes med besøk hos Transparency International i Berlin.

Ved eventuelle spørsmål, ta kontakt med kursansvarlig i Stup, Helene Cowman

Studieturen er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og FriStup. Stups ansiennitets- og karanteneregler gjelder for studieturen. 

Deltakerliste

Tommelstad, Bjørnar (VG)
Henning, Jønholdt (Røyken og Hurums Avis)
holmquist, tone (Kommunal Rapport)
Johnsen, Lars (Drammens Tidende)
Berg, Per-Helge (NTB )
Bævre, Ann Iren (Adresseavisen)
Hågensen, Finn-Ove (TV2)
Prestegård, Sofie (Dagsavisen)
Bjørndal, Bente (Dagens Næringsliv)
Solem, Lars Kristian (Dagens Næringsliv)
Andersson, Atle (Bergens Tidende)
Berge, Per-Erik (Frilanser)