Logg inn

Neighborhood News

Studietur til New Jersey og Chicago - Neighborhood News 

Tidspunkt: 24. oktober til 30. oktober 2017 

Kursleder: Asgeir Olden (IJ)

Antall deltaker: 10

Målgruppe: Redaktører og journalister i lokalaviser

Amerikanske lokalmedier er hardt presset, men de viser også fantasi og vilje til å overleve og finne nye måter å jobbe på. I Chicago kan du få møte et miljø av lokale nettmedier som prøver ut nye forretningsmodeller, redaksjonelle prosjekter og organisasjonsformer. LION Publishers (Local Independent Online News Publishers) har sin årlige konferanse i Chicago 26. – 28. oktober. Der kan du få delta. Se omtale av konferansen her

LION Publishers er en organisasjon som samler lokale nyhetsnettsteder fra hele USA, og har cirka 150 medlemmer. På konferansen får du høre innlegg om hvordan ulike lokale nettmedier har innrettet seg, hva de har lykkes med og hva som ikke har gått så bra. I tillegg kommer mer generelle innlegg om situasjonen i amerikanske medier og rene kursbaserte sesjoner. Men konferansen er først og fremst en unik arena for å knytte kontakter med entusiastene bak de ulike nettstedene.

Konferansen holdes på Columbia College i sentrum av Chicago, ikke så langt fra Milennium Park.

Vi reiser ut fra Norge 24. oktober, og lander på Newark utenfor New York. Derfra drar vi til New Jersey. 25. oktober skal vi besøke Center for Cooperative Media som driver og har drevet en rekke samarbeidsprosjekter for små og store amerikanske medier. Så drar vi til Chicago om kvelden 25. oktober. På formiddagen den 26. oktober jobber vi med å få en avtale med Geofeedia, et firma som viser hvordan vi kan utnytte sosiale medier journalistisk. 27. og 28. oktober er det fullt konferanseprogram fra kl 09 til 18.

Vi reiser tilbake til Norge 29. oktober, og lander på formiddagen den 30. oktober.  

 

Dersom du har spørsmål ta kontakt med kursansvarlig i Stup Helene Cowman.  

Studieturen er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og FriStup. Stups ansiennitets- og karanteneregler gjelder for studieturen. 

 

Deltakerliste

Lillebo, Trond (Hamar Arbeiderblad)
Kydland, Magne (Sunnhordland)
Thoresen, Ivar (Alvdal midt i væla)
Knutsen, Kathrine (Bygdebladet for Randaberg og Rennesøy)
Ekornholmen, Anne (Hamar Arbeiderblad)
Bårdseth, Audun (Gjengangeren)
Jakobsen, Stian (Troms Folkeblad)
Kjøllesdal, Svein Rune (Bergensavisen)
Jensen, Paul Andre (Tønsbergs Blad)
Johnsen, Heidi Karin (Sør-Trøndelag)