Logg inn

Datagraving med NICAR 2018 og Data-Skup

Bli med Stup og SKUP til verdens største konferanse i datagraving – NICAR 2018. Men før det varmer vi opp med første samling på Data-SKUP 28. oktober 2017. 

Påmeldingsfrist fredag 1. september. Husk å skrive i begrunnelsen for søknaden hvorfor det er interessant og relevant for deg å være med på Data-SKUP og NICAR 2018.

Dato: 28. oktober 2017 (Data-SKUP i Oslo)  og 4.-11.mars 2018 (NICAR 2018 i USA)
Sted: Oslo, New York og Chicago. 
Kursleder: John Bones, SKUP
Antall plasser: 10

I fire år på rad har STUP/SKUP arrangert kurs i forbindelse med NICAR-konferansen i
USA. I 2018 bygger vi videre på erfaringene fra de fire første årene, og det innebærer  individuell veiledning, bedriftsbesøk og lunsjmøter med ledende personer i amerikansk, undersøkende datajournalistikk.

Dagskonferansen Data-SKUP legges inn som første samling, og deltagelsen her er selvfølgelig også gratis. Målet, foruten å delta på spennende og lærerike kurs på Data-SKUP, er å samle gruppen, etablere nettverk, samt tilegne kunnskap og erfaring som gjør deg virkelig forberedt til NICAR. 

Les mer om data-SKUP

Om NICAR
Vi deltar på kurs med noen av de beste amerikanske gravejournalistene. Opplegget er tilrettelagt for journalister som vil lære om datajournalistikk, og som i utgangspunktet har begrensede kunnskaper om emnet.

Kursleder er John Bones, daglig leder i SKUP. Han har deltatt på 13 tidligere NICAR-konferanser, de siste åtte årene også som foredragsholder og kjenner miljøet godt. Han ledet tilsvarende kurs i 2014, 2015, 2016 og 2017 og har ellers forelest på Global Investigative Journalism Conference og ulike internasjonale konferanser flere ganger. Han var også ansvarlig for kursene i datajournalstikk på Global-konferansen på Lillehammer i 2015.

Bedriftsbesøk/lunsjmøter/reiserute:
Vi starter studieturen i New York 4. mars og reiser deretter til Chicago. Bedriftsbesøk
har alltid være en suksess på studiereisene knyttet opp mot NICAR-konferansen, og derfor har vi lagt inn dette i begge byer. I løpet av noen hektiske dager skal vi besøke The New York Times, The Wall Street Journal, ProPublica, Chicago Tribune og The Chicago Reporter.

De to siste årene har deltagerne vært i New York for egen regning helgen før kurset
starter.

Når konferansen starter, blir det hver dag lunsjmøter med ledende personer innen amerikansk datajournalistikk. Under bedriftsbesøkene og lunsjmøtene har deltakerne en unik mulighet til å knytte kontakt med toneangivende datajournalister.

Praktisk informasjon om Data-SKUP blir sendt ut til deltagerne. 

Har du spørsmål, kontakt kursansvarlig i Stup, Helene Cowman.

Studieturen er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og FriStup. Stups ansiennitets- og karanteneregler gjelder for studieturen. 

Deltakerliste

Haram, Ola (TV2)
Rossing, Sivert (Trønder-avisa)
Rasmussen, Espen (Adresseavisen)
Majid, Shazia (VG)
Moen, Tore Øyvind (Varden)
Lien, Terje (Kommunal Rapport)
Gjerde, Anne Skalleberg (Dagens Næringsliv)
Haugen, Erlend Langeland (Bergens Tidende)
Sved, Børge (Adresseavisen)
Nervik, Stein (Namdalsavisa)