Logg inn

Bli med til Malawi

Journalist i utviklingtsland

Har du lyst til å lære hvordan du skal jobbe som journalist i et utviklingsland? Kurs i utenriksjournalistikk i Malawi retter seg mot journalister som allerede kjenner det journalistiske håndverket, men som føler de mangler utenrikserfaring.

Kurset vil ta opp metodebruk ved utenriksjobbing i utviklingsland både i forhold til research og forhåndsplanlegging, kilder, kontakter, myndigheter, hjelpeorganisasjoner, praktisk spørsmål underveis og sikkerhet. Det vil også gi deltakerne et innblikk det malawiske hverdagslivet og den politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle situasjonen i Malawi. I løpet av kurset er det meningen av hver enkelt deltaker skal jobbe med et reportasjeprosjekt på et tema som er relevant for Malawi. Aktuelle temaer kan for eksempel være hiv/aids, barnearbeid, fattigdom, gatebarn, norsk og/eller utenlandsk bistand. Kurset henvender seg både til journalister og fotografer.

Kursdeltakerne må regne med å jobbe under enkle forhold og være forberedt på å improvisere underveis da det ikke alltid er mulig å forutse alle eventualiteter i et land som Malawi.

STUP dekker alle utgiftene i forbindelse med kurset 

Kursledere:
Otto von Münchow  ottovon@online.no

Øystein Mikalsen  oeymik@online.no

Deltakerliste

Korneliussen, Rannveig (Dagbladet)
Eikeland, Martin (Avisen Vårt Land)
øgaard , jorun (Vestnytt)
Styve, Kyrre (Vestnytt)
Rangul, Ingeborg Vigerust (Fagbladet)
Eide, Linda (Strilen)
Vatn, Vegar Knudsen (Tønsbergs Blad)
jansen, kristin (Bergens Tidende)
roux, torunn egge (Stavanger Aftenblad)
Cadamarteri, Frank (Adresseavisen)
Andersen, Morten (Aftenposten)