Logg inn

NRK-STUP Skriv enkelt og smart

SKRIV ENKELT og SMART - så leserne får lyst til å lese 

Alle journalister kan bli flinkere til å skrive, og på dette kurset blir du det: Det handler om å skrive enkelt, så alle forstår, og smart, så budskapet når fram. 

Kurset holdes på Koster - et populært feriested og naturreservat på vestkysten av Sverige. Her er det naturopplevelser, stillhet, interessante mennesker – og mye å skrive om. Vil du beskrive måkens skrik? Smaken av salt etter en tur på svaberget? Vil du snakke med den pensjonerte fiskeren om gamle dager? Det får du gjøre her. 

Men først og fremst får du lære å skrive de artiklene du skriver hver dag på en enklere og smartere måte: Hvordan du får mer liv i teksten, velger de riktige ordene, skriver om det som er vanskelig, kutter det som er unødvendig – slik at manuset ditt til slutt bare har interessant og lettlest informasjon.  


Kursleder Trygve Aas Olsen har vært journalist og redaktør i over 30 år, og jobber nå på Institutt for journalistikk. Han skrev sin nyeste bok, som heter nettopp SKRIV ENKELT og SMART, på et annet gammelt fiskevær – og han vet hvor lett det er å bli inspirert i havlufta. 

Hver deltaker får et eksemplar av boka, slik at de husker det de har lært etter at kurset er over. 
NRK- STUPs ansiennitets- og karanteneregler gjelder for studieturen.

 


Kurs- og overnattingssted Hotell Ekenäs Koster

Deltakerliste

Darrud, Aud (NRK Marienlyst)
Johansen, Bente H. (NRK Nordland)
Meinich, Annelita (NRK Marienlyst)
Ellingseter, Tore (NRK Møre Og Romsdal)
Morten, Nesvik (NRK Rogaland)
Farstad, Jannicke (NRK Møre Og Romsdal)
Borchgrevink, Lise (NRK Marienlyst)