Logg inn

Klar - ferdig - Tokyo 2020! (Kurset er avlyst!)

Bli med STUP og IJ på en spennende studietur til Japan og få et unikt innblikk i planleggingen av en av årets største begivenheter: sommer-OL 2020 i Tokyo! 

Tidspunkt: 18. - 24. april 2020

Sted: Tokyo, Japan

Antall deltakere: 12

Målgruppe: Sportsjournalister, fotografer, klubbledere, mellomledere, deskmedarbeidere og redaktører i norske medier, som dekker OL i Japan 2020. 

Du må være omfattet av STUP-ordningen for å kunne delta på studieturen. STUPs ansiennitets- og karanteneregler gjelder for studieturen, og deltakelse gir tre års karantenetid i STUP-ordningen.

Søknadsfrist: 16. februar 2020. Husk å skrive i begrunnelsen for søknaden hvorfor det er interessant og relevant for deg å være med på denne studieturen. 

Kursleder: Ståle de Lange Kofoed. Ståle er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Han har lang erfaring i å arrangere studieturer for journalister, og har tidligere blant annet arbeidet som journalist, vaktsjef og redaksjonssjef i medier som VG Nett, TV2 Hjelper Deg og NTB+. Han arbeidet i 1993-1994 i arrangørorganisasjonen LOOC på Lillehammer med å forberede og dekke vinter-OL 1994.

Om studieturen
Sommer-OL i Tokyo 2020 er et gigantisk idrettsarrangement, som krever enorm planlegging for arrangører – men også for mediene som skal dekke det. Denne studieturen gir unik innsikt i status for planleggingen kun noen få måneder før ilden tennes. 12 deltakere får anledning til å besøke anleggene mens det arrangeres konkurranser, møte representanter for arrangører, japanske medier som skal dekke lekene, og norske trenere, støtteapparat og utøvere som også er på plass i Tokyo i april.

Selve OL i finner sted i overgangen juli-august 2020. På drøye 14 dager skal det
arrangeres 339 konkurranser innenfor 33 sportsgrener, i tillegg til paralympiske grener en måned senere. Norge har mange lovende idrettsutøvere innenfor et stort antall idretter representert i disse konkurransene, og interessen blant allmenheten er enorm. Studieturen er for de som skal til Tokyo i juli/august og trenger innsikt i forholdene for å kunne planlegge. Men, turen er også for de som skal styre selve dekningen av OL hjemmefra, og som kanskje har lokale utøvere som skal delta i Tokyo – men ikke selv har anledning til å dekke lekene på plass i Tokyo. Dermed kan man stille bedre forberedt når ilden tennes henholdsvis 24. juli og 25. august (Paralympics).

I løpet av fem hektiske kursdager kommer vi til å besøke noen av idrettsanleggene, mens det foregår prøve-OL innenfor grener som skyting, stup, volleyball og skateboarding. Vi får vite hvordan utøvere og ledere vurderer anlegg og konkurransene, om arrangørene er i rute – og deres forventninger til arrangementet. I tillegg møter vi store japanske medier og ser på deres OL-forberedelser, og vi besøker det olympiske nyhetsbyrået for å sjekke fremdriften der. Vi satser også på å bli kjent med japansk kultur og landets idretts- og OL-historikk. Det blir satt av noe tid til å kunne produsere stoff i løpet av turen.

 Noen mål for kurset:

  • ​Status for anlegg og progresjon "on-site", og hvordan man best dekker øvelsene under OL
  • Innsikt og inspirasjon til dekningen av sommer-OL fra japanske medier
  • Utvikle et nettverk både i mediene og i arrangørorganisasjonen for å rekruttere kilder for dekningen av arrangementet
  • Møte og prate med aktuelle norske utøvere, trenere og støtteapparat som er i Tokyo på kurstidpunktet

Har du spørsmål om studieturen, kontakt kursansvarlig i Stup, Janne Nermo.

Studieturen er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup.