Logg inn

NRK-STUP: Slik tar du de beste bildene (Kurset er utsatt!)

 

NRK-STUP: Fotokurs i Gdansk
"Slik tar du de beste bildene"
14.- 18. september 2020


Å fortelle godt med gode bilder er svært viktig for dagens journalister, særlig for dem som jobber opp mot nett eller sosiale medier. Og det gjør jo de aller fleste på en eller annen måte. 

På dette kurset vil den erfarne pressefotografen Tom-Egil Jensen vise deltakerne hvordan man forteller godt med bilder. Jensens undervisning er bygget opp som en workshop – det vil si at deltakerne skal fotografere og øve mye – og få rikelig med tilbakemeldinger.

Kursdeltakerne skal bruke både speilrefleks og mobilkamera på kurset, slik at de kan ta gode bilder i enhver situasjon. Både det tekniske og det komposisjonsmessige vil gjennomgås, slik at deltakerne blir teknisk trygge fotografer etter endt kurs.

Jensen vil også lære bort enkel bildebehandling, slik at deltakerne kan foredle bildene sine ytterligere. 

Kursdeltakerne lærer historiefortelling med bilder. De lærer å ta gode bilder teknisk og komposisjonsmessig med både speilrefleks og mobilkamera, samt enkel bildebehandling.

Passer for: Alle som vil ta bedre bilder.


Kursleder: Tom-Egil Jensen

Fotografi har alltid vært en stor interesse for Tom-Egil. Fra de første bildene
tatt med et «bokskamera» med 120 film av en stavkirke, gjennom et bussvindu, på korpstur til Ørsta har det å fange øyeblikkene fascinert.

Fra naturfoto gikk veien videre til lokalavisa Demokraten hvor Fotograf Tor Andersen møtte en ivrig spire. Ungdomsskolens arbeidsuke ble til år med Tor som inspirator og bildeslakter. Da Tor ble lærer på Pressefotografskolen tok Tom-Egil hans plass i lokalavisen. Deretter gikk veien videre over gata til Fredriksstad Blad - så til Ålesund hvor VG hadde åpnet sitt nye distriktskontor. Så fulgte mange år i VGs fotoavdeling i Oslo.

Fascinasjonen for nye prosjekter førte Tom-Egil hjem til Fredrikstad igjen. Å renovere et gammelt metallstøperi til landets råeste studio gav utløp for interessen i håndverk og design.
Parallelt jobbet Tom-Egil med kamera for presse og næringsliv - og ikke minst for Institutt for Journalistikk, hvor flere hundre kursdeltagere har sett lyset.

Her kan du lese mer om Tom-Egil og fotostudioet:
https://www.fredrikstadmedieverksted.no/ 

NRK-STUPs ansiennitets- og karanteneregler gjelder for studieturen.