Logg inn

Komma på 1-2-3 (Kurset er utsatt!)

NB! Dette kurset er utsatt til høsten grunnet koronasituasjonen.

Har du lyst til å bli sikrere på kommareglene? Meld deg på dette halvdagskurset hos NTB i april!

Tidspunkt: Tirsdag 21. april 2020 
Sted: NTBs lokaler i Langkaia 1 Havnelageret, Oslo
Antall deltakere: 18
Varighet: Kl. 09.00-11.30

I en hektisk journalisthverdag blir det ofte liten tid til å sjekke kommasettingen. Mange setter komma der de føler for det – uten å egentlig vite hvorfor. Kommafeil er kanskje blant de mest utbredte feil i avisene. Mange kommafeil irriterer ikke bare leseren, de svekker også avisens troverdighet. Noen ganger kan et komma også endre meningen totalt på det du skriver.

Kurset tar for seg de viktigste kommareglene. Kjenner du disse, kan du luke ut brorparten av alle kommafeilene dine.

Grammatikkskrekk? Ikke la deg skremme. I kurset gjenoppfrisker vi også grammatiske grunnbegreper du trenger for å forstå reglene.

Læringsmål 
Etter endt kurs vil deltakerne være trygge på kommareglene og være i stand til å produsere tekst med langt færre kommafeil.

Målgruppe
Alle skrivende journalister.

Kursleder 
Rune Wikstøl har bakgrunn som journalist og jobber som språkrøkter og kursholder i NTB. Han har kurset over seks tusen journalister, kommunikatører, saksbehandlere og ledere i å skrive mer effektivt.

Kurset er gratis for personer omfattet av MBL-STUP og Fri-STUP. STUPs ansiennitets- og karanteneregler gjelder for kurset. Deltakelse på dagskurs gir ingen karantene i STUP-ordningen. 

Ved spørsmål, ta kontakt med kursansvarlig i STUP Janne Nermo.