Logg inn

Podkastkurs: Lyd i Bergen (Kurset er utsatt!)

Podkast-fortellingens kraft!

En myk stemme sniker seg inn i øret ditt. Den hvisker starten på en utrolig spennende historie. Du klarer ikke skru av. Plutselig har du hørt mange timer om jakten på en morder eller historien til en soldat under krigen, en familie i Oppland eller et annet tema du egentlig ikke er så interessert i.

Hvordan skjedde det?


For alle som elsker å fortelle historier er podkasten en drøm! Ingen andre medier klarer å holde på lytteren på samme måte.

Så hvordan får du det til? Hvordan skal du fortelle din podkast-historie? Bli med på et intensivt podkast-kurs, der vi går igjennom alle deler av podkast-produksjon samtidig som vi deltar på Fortellingens kraft i Bergen. 

Tidspunkt: 10.-14. juni 2020

Antall kursdager:
4 (onsdag 10. juni = reisedag + kursdag, torsdag 11. juni = kursdag, fredag 12. juni - søndag 14. juni = kurs/konferanse. Søndagen er også reisedag.)

Antall deltakere: 16

Hvor: Bergen

Kursleder: Hanne Løvik, Institutt for Journalistikk

Målgrupper: Journalister, mellomledere, ledere, teknikere og alle som er interessert i podkast eller radio. Ingen forkunnskap nødvendig.

Du må være omfattet av STUP-ordningen for å kunne delta på studieturen (MBL-STUP eller Fri-STUP). STUPs ansiennitets- og karanteneregler gjelder for studieturen, og deltakelse gir tre års karantenetid i STUP-ordningen.

Kursbeskrivelse:
Den nye og spennende konferansen Fortellingens kraft har en lidenskap for den kraftfulle fortellende journalistikken. Hvert år har de utrolige spennende podkastere på programmet, og i år kommer blant annet:

- En av Norges beste podkastere, Sindre Leganger fra Svartrost Produksjoner, kommer eksklusivt for kurset. Han står bak P3 Dokumentär: Skolebussulykken i Norge.
   
- Podkast-produsenten fra Radiotopia fra PRX, Julie Sharpio. Hun står bak Ear Hustle.

Du lærer alt du trenger å kunne om podkast, dramaturgi i podkast, det tekniske og publisering. Du vil også få med deg en liten innspilling hjem. Du vil få en rask innføring i redigering, men dette er ikke i hovedsak et redigeringskurs.

I tillegg til å få inspirasjon fra veldig dyktige foredragsholdere vil vi også jobbe helt konkret med ideer, dramaturgi, innspilling og redigering av podkaster. Deltakerne vil
lære alt de trenger for å komme i gang med egen podkast.

Læringsmål:
- Deltakerne skal lære om forskjellene på radio og podkast.
- Deltakerne skal lære hvordan de kan jobbe praktisk og godt med podkast.
- Deltakerne skal møte noen av de beste innen historiefortelling.
- Deltakerne skal bli oppdatert på de siste trendene innen podkasting.

Har du spørsmål om studieturen, kontakt kursansvarlig i STUP, Janne Nermo.

Studieturen er gratis for personer omfattet av MBL-STUP og Fri-STUP.