Logg inn

Lag bedre videoer med appene FiLMiC Pro og LumaFusion/KineMaster! (digitalt kurs)

Tidspunkt: Mandag 23. november – torsdag 26. november 2020 (se klokkeslett under).

Hvor: Digitalt kurs direkte via plattformen Zoom. Kurset vil foregå på engelsk.

Antall deltakere: 20. Søkere være omfattet av MBL-Stup eller Fri-Stup for å kunne delta.

Husk å skrive i din søknad hvorfor dette kurset er relevant for deg.

Har du noe erfaring med å bruke mobiltelefonen til å produsere og redigere videoinnhold, men ønsker å lære mer? Da kan du melde deg på denne praktiske workshopen med den britiske mobiljournalisten Caroline Scott. Hun er en anerkjent foreleser og kursholder innen praktisk utnyttelse av smarttelefonen for videojournalistikk. Nå presenterer hun sitt nyutviklede kurs, der hun går i dybden på mobilappene LumaFusion/KineMaster og FiLMiC Pro for å lage lekre videofortellinger. Slik ser programmet ut:

Mandag 23. november kl. 09:00–11:00:

Slik bruker du smarttelefonen som bilde- og videoopptaker (med fokus på bruk av FiLMicPro). Som deltaker lærer du å mestre telefonens innebygde kamera, manuelle innstillinger, bildeoppløsning, hvordan du stabiliserer opptakene uten eksternt utstyr, bildekomposisjon for enkeltopptak eller sekvensopptak for å fortelle gode historier, opptak av høykvalitetslyd, intervjusettinger og hvordan du bruker FiLMicPro. Avslutningsvis får du en oppgave, som du skal fullføre før neste sesjon.

Tirsdag 24. november, enten kl. 09:00-11:00 (LumaFusion - iOS) eller kl. 13:00-15:00 (KineMaster - Android): 


Redigering med din smarttelefon. Som deltaker lærer du hvordan du bruker flersporsredigering på tidslinjen i appen som er aktuell for deg, ved å bruke opptakene du gjorde som oppgave dagen før. I denne sesjonen lærer du også hvordan du redigerer innhold for storyfunksjonene i apper som TikTok, Instagram og Snapchat. Siden KineMaster også har en iOS-versjon, kan du med iPhone eller iPad selv velge om du ønsker å delta på én, eller begge sesjonene denne dagen. Avslutningsvis får du i oppgave å ta opp og redigere innhold for sosiale kanaler og nyhetsinnslag som skal leveres til en mappe i Dropbox senest onsdag kveld.

Torsdag 26. november, kl. 09:00-10:00: 
Tilbakemeldinger på innleverte prosjekter, og du får svar på spørsmålene du måtte ha.

Om appene:

FiLMiC Pro en svært utbredt app til profesjonell filming med mobiltelefonen. Appen er tilgjengelig for både Android og iOS. Den har blitt brukt til å lage flere spillefilmer og gir mulighet til å gjøre to opptak samtidig fra ultravidvinkellinsen, vidvinkellinsen, telefotolinsen eller selfiekameraet.

LumaFusion er avansert, populær og kraftig flerspors videoredigerer som brukes av mange journalister som benytter mobilen som et viktig verktøy. Den er for øyeblikket kun tilgjengelig for iPhone og iPad.

KineMaster er en brukervennlig videoredigerer med full funksjonalitet lastet med kraftige verktøy.

Noen mål for kurset:

  • Hvordan du forteller historier gjennom opptak, redigering og publisering på mobilen
  • Hvordan du bruker appene FiLMICPro, og enten LumaFusion (iphone/Ipad) eller KineMaster for å øke kvaliteten på videoene dine

Målgruppe: Journalister, fotografer,VJs, redaktører, klubbledere, ledere og mellomledere med noe erfaring fra produksjon av innhold på en smarttelefon.

Kursledere
Caroline Scott er tidligere redaktør i Journalism.co.uk, og ekspert på video og utnyttelse av ny teknologi til journalistikk. Hun er en mye brukt kursholder, og snakker ofte på store internasjonale konferanser. Caroline har blant annet tidligere arbeidet som reporter for tv-stasjonen Falkland Islands Television på Falklandsøyene. Hun reiser mye både i jobb og privat, og hører på countrymusikk når hun får sjansen.

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! 

Kurset er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup. Søkere må ha minst ett års ansiennitet i Stup-ordningen for å kunne delta og kurset gir ingen karantene i ordningen. Ved spørsmål, ta kontakt med kursansvarlig i Stup Janne Nermo.​​ 

Deltakerliste

bringedal, terje (VG)
Speed, Jan (Frilanser)
Holm, Tine C
Olsen, Kristin Folsland (Frilanser)
Henriksen-Sandvær, Renate Furre (Sunnmøringen)
Andreas, Knudsen (Frilanser)
Bjeren, Hedda (Egmont Publishing )
Kjernsli, André (Frilanser)