Logg inn

Stup Masterclass: Biden skulle jo vinne stort! Hva skjedde egentlig med meningsmålingene i USA-valget? (webinar) (Kurset er avlyst!)

Tidspunkt: Torsdag 3. desember, kl. 13.00 - 14.00.

Hvor: Webinar direkte via plattformen Zoom.

Antall deltakere: Ubegrenset. Deltakere må være omfattet av MBL-Stup eller Fri-Stup for å kunne delta.

Joe Biden skulle vinne stort i Michigan og Wisconsin, og hadde en ledelse i Florida – mens Donald Trump kom til å ta seg av Ohio. Så ble det nok en gang mye jevnere og andre resultater enn mange hadde forutsett. Meningsmålinger, stalltips og krystallkule eksperter har blitt godt mediestoff både i USA og i Norge. Hvor godt traff målingene, ekspertene og oddsmarkedene? Og fikk de som fordypet seg i hver minste oppdatering fra FiveThirtyEight.com en bedre og mer korrekt oversikt over status i valgkampen enn andre? Styrker et slikt fokus valgdekningen, eller tar det fokus vekk fra sakene som avgjorde valget? Dette er noen av temaene som blir belyst i dette webinaret med USA ekspert Are Tågvold Flaten fra amerikanskpolitikk.no.

Noen mål for kurset:

  • Vi ser på og vurderer hvor godt spådommer og meningsmålingene før valgdagen faktisk gjenspeiler det reelle resultatet av det amerikanske presidentvalget
  • Hva har vi lært? Neste år er det stortingsvalg i Norge, og da tas meningsmålingene, krystallkulene og spådommene fram igjen

Målgruppe: Journalister, ledere, klubbledere og andre redaksjonelt ansatte med interesse for politikk, statistikk og meningsmålinger.

Kursledere:

Are Tågvold Flaten er statsviter og grunnlegger og redaktør av AmerikanskPolitikk.no. Han har dekket de tre siste presidentvalgene fra USA, og i 2016 var han TV2s omreisende valgkorrespondent. I 2017 ga Tågvold Flaten deretter ut boken "Sirkuset: Clinton, Trump og tidenes valgkamp". Han snakker daglig i podkasten "Morgenkaffen" og ukentlig i podkasten "2020", og kommenterer regelmessig amerikansk politikk i norske medier. Sist som en av TV2s USA kommentatorer i 2020-valget.

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har en forkjærlighet for USA og amerikansk politikk, og har holdt flere kurs i Washington DC og i Norge før amerikanske presidentvalg. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! 

Kurset er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup. Søkere må ha minst ett års ansiennitet i Stup-ordningen for å kunne delta og kurset gir ingen karantene i ordningen. Ved spørsmål, ta kontakt med kursansvarlig i Stup Janne Nermo.


​​

  ​