Logg inn

Stup Masterclass: Slik blir du proff på analyse av kart, satelittbilder og bilder (webinar)

Tidspunkt: Tirsdag 8. desember 2020 (klokkeslett kommer).

Hvor: Digitalt kurs direkte via plattformen Zoom (på engelsk).

Antall deltakere: Ubegrenset. Søkere være omfattet av MBL-Stup eller FRI-Stup for å kunne delta.

BBC og Bellingcat-journalisten Benjamin Strick finner våpen på avveie i krigssoner, han finner personer som prøver å gjemme seg for offentligheten, og han avslører hvordan stater og grupper setter opp botnettverk for å infiltrere og villede. De meste av jobben gjør han via åpne kilder på nettet, gjennom blant annet avansert analyse av informasjon han finner i kart og bilder. I dette webinaret deler han sine beste metoder med deg.

Noen mål for kurset: 

  • Lære hva skal du se etter i bilder og på kart for å kunne bestemme geografisk lokasjon
  • Lære hvordan bruker du åpne kilder på nett for å finne informasjon som er vanskelig tilgjengelig

Målgruppe: Journalister, fotografer, redaktører, klubbledere, ledere og mellomledere med interesse for visuell analyse, og research via nettet.

Kursledere
Benjamin Strick er ekspert på avansert research i åpne kilder, og har spesialisert seg på geolokasjon gjennom blant annet kart, satellitt- og bildeanalyse. Han arbeider i BBC AfricaEye, og bidrar også med studier for researchkollektivet Bellingcat. Han holder normalt foredrag på journalist- og sikkerhetskonferanser over hele verden. Les mer om Benjamin Strick og hans prosjekter her.

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker! 

Kurset er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup. Søkere må ha minst ett års ansiennitet i Stup-ordningen for å kunne delta og kurset gir ingen karantene i ordningen. Ved spørsmål, ta kontakt med kursansvarlig i Stup Janne Nermo.