Logg inn

Stup Masterclass: Lær deg å utnytte plattformer som Twitch, Discord og Reddit journalistisk! (webinar)

Tidspunkt: Tirsdag 8. juni, kl. 13:00–14:00

Hvor: Webinar direkte via plattformen Zoom

Antall deltakere: Ubegrenset.

Kurset er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup. Søkere må ha minst ett års ansiennitet i Stup-ordningen for å kunne delta og kurset gir ingen karantene i ordningen.

Plattformene Twitch, Discord og Reddit brukes daglig av hundretusenvis av nordmenn som noen av deres viktigste kanaler for å konsumere innholdstjenester. Overvekten av brukere er i aldersgruppen 15–30 år. Likevel er det få norske journalister og mediehus som utnytter disse kanalene. Hvorfor?

I dette webinaret får du grunnleggende kjennskap til kanalene, og hvordan de kan utnyttes journalistisk. Vår ekspert er en av Norges ledende spill- og gamingjournalister, Rune Fjeld Olsen. Han forlot en sikker jobb i VG for fem år siden for å starte indie-selskapet LevelUp. Nå deler han av sine erfaringer og kunnskap for å lykkes med innhold og finansiering på de forskjellige plattformene. Med seg har han Frida Paulsen Danmo, som er sentral i selskapets plattform- og sosiale medier-aktivitet.

Noen mål for webinaret:

  • Få kjennskap til plattformene, hvordan de fungerer og hvordan innholdet til LevelUp og andre presenteres
  • Skjønne hvorfor norske journalister og mediehus bør følge med i dette universet
  • Hvordan du kan produsere innhold på disse kanalene – og hva trenger du for å komme i gang?

Målgruppe: Journalister, redaktører, klubbledere, ledere og mellomledere med interesse
for nettplattformer, sosiale medier og spill/gaming​​.

Kursledere:

Rune Fjeld Olsen er en av to grunnleggere av selskapet LevelUp. Etter fem års drift har LevelUp en av Norges mest sette kanaler på Twitch, de har 33.000 abonnenter på YouTube, og er aktive i en rekke andre nettkanaler, som blant annet Discord, Patreon og Instagram. Fjeld Olsen har blant annet tidligere hatt ansvaret for spill- og gamingsegmentene i VG i mange år, og er i tillegg NRKs spill- og gamingekspert.

Frida Paulsen Danmo driver egentlig med nerdeting som utdannet sivilingeniør og PHD-stipendiat på NTNU i Trondheim. Men hun er også aktiv som spillanmelder, programleder, gamer og sosiale medier-aktivist for LevelUp.

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering.

Har du ytterligere spørsmål om kurset, kontakt Janne Nermo i MBL/Stup.

 

Deltakerliste

Randem, Mette (Frilanser)
Oftebro, Ida (Teknisk Ukeblad Media AS)
Vinding, Anne (NRK Marienlyst)
Riseth, Kim (Namdalsavisa)
Håkonsen, Katharina (LO Media)
Borge, Laila (Frilanser)
Nina, Hernæs (Sykepleien)
Jorunn, Gran (Frilanser)
Stølås, Rune (Bergens Tidende)
Ytreberg, Rune (Dagens Næringsliv)
Marianne, Vikås Tofthagen (VG)
Witsø-Bjølmer, Thomas (Frilanser)