Logg inn

Gjør Google Chrome-nettleseren til din egen superhelt

Tidspunkt: Onsdag 8. desember, kl. 09:30 – 12:30

Hvor: Pressens Hus, Skippergata 24, Oslo

Antall deltakere: 14 deltakere. Man må være omfattet av MBL-Stup eller Fri-Stup for å kunne delta.

Kurset er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup og gir ingen karantene i ordningen.

Nettleseren Google Chrome kan bli din egen superhelt. Lag avanserte Google-søk med få klikk uansett hvilken nettside du befinner deg på. Se når en mottaker har åpnet eposten din i Gmail, og let etter bilder på nett på 1-2-3. Utviklere over hele verden lager og deler gratis smånettleserutvidelser, som kan lastes ned som tillegg til Chrome. Disse kan tilpasses dine behov, og spare mye tid i travle arbeidsdager.

I denne tre timer lange workshopen ser vi på noen av de mest nyttige Chrome-tilleggene for journalister, og hvordan man bruker dem. Vi laster ned tilleggene sammen, og deltakerne lærer å utnytte dem gjennom praktiske oppgaver underveis. I denne workshopen deler alle sine beste tips, og avslutningsvis sitter vi igjen med et felles tipsark med nyttige små hjelpere.

Målgruppe: Journalister, fotografer, redaktører, klubbledere, ledere og mellomledere som er nysgjerrige på digitale verktøy som kan effektivisere jobbhverdagen. 

Kursleder:

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!

Har du ytterligere spørsmål om kurset, kontakt Janne Nermo i MBL/Stup.