Logg inn

Gjør Google Chrome-nettleseren til din egen superhelt

Tidspunkt: Onsdag 2. februar, kl. 10:00 – 11:30 

Hvor: Digitalt via Zoom  

Kurset er gratis for personer omfattet av MBL-Stup og Fri-Stup og gir ingen karantene i ordningen.

Nettleseren Google Chrome kan bli din egen superhelt. Lag avanserte Google-søk med få klikk uansett hvilken nettside du befinner deg på. Se når en mottaker har åpnet eposten din i Gmail, og let etter bilder på nett på 1-2-3. Utviklere over hele verden lager og deler gratis smånettleserutvidelser, som kan lastes ned som tillegg til Chrome. Disse kan tilpasses dine behov, og spare mye tid i travle arbeidsdager. 

I denne 90 minutter lange, digitale workshopen ser vi på noen av de mest nyttige Chrome-tilleggene for journalister, og hvordan man bruker dem. Vi laster ned tilleggene sammen, og deltakerne lærer å utnytte dem gjennom praktiske oppgaver underveis. I denne workshopen deler alle sine beste tips, og avslutningsvis sitter vi igjen med et felles tipsark med nyttige små hjelpere.

Målgruppe: Journalister, fotografer, redaktører, klubbledere, ledere og mellomledere som er nysgjerrige på digitale verktøy som kan effektivisere jobbhverdagen. 

Kursleder:

Ståle de Lange Kofoed er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, og har tidligere arbeidet blant annet i VG, TV2 og NTB. Han har fullført en ettårig masterenhet i innovasjon og nyskaping ved BI, og underviser i hvordan mediebedrifter kan lykkes med nyskaping og utnyttelse av ny teknologi. Andre spesialområder inkluderer effektiv nettsøking i søkemotorer, sosiale medier, gravejournalistikk og datavisualisering. Ståle har holdt IJ-kurs på fem kontinenter og er erklært basketballfanatiker!

Har du ytterligere spørsmål om kurset, kontakt Janne Nermo i MBL/Stup.

Deltakerliste

Natalie, Hansen (VG)
Seglsten, Per Helge (Teknisk Ukeblad Media AS)
Guldberg, Thor-Ivar (Frilanser)
Pettersen, Martina (Drammens Tidende)
Houge, Knut (Norsk Landbruk)
Jøsang, Dag Idar (Tun Media AS)
Linda, Sunde (Bondebladet)
Gjessing, Marianne (Teknisk Ukeblad Media AS)
Bergin, Alf (Frilanser)
Faltin, Tine (Frilanser)
Bjerklund, Eirik Løkkemoen (Avisa Oslo)
Hernes, Sigurd Lein (Nationen)
Britt, Schumann (Frilanser)
Øiesvold Palsén, Ellen (Frilanser)
Skarland, Tine (Aftenposten)
Frode, Rønning (LO Media)
Erik Andre, Pedersen (Fredriksstad Blad)
Knutsen, Kjell Arne (Stavanger Aftenblad)