Logg inn

Kom i gang med datavisualisering

Tidspunkt: 22. september 2022, kl. 09 - 12
H
vor: Digitalt, halv dag 
Antall deltakere: Ubegrenset
Målgruppe: Journalister i små- og mellomstore redaksjoner som vil komme i gang med datavisualisering

Det kan høres komplisert ut å komme i gang med datavisualisering, men i sin enkleste form er det både morsomt og overkommelig. På denne digitale workshopen får deltakerne en introduksjon til enkel datavisualisering.

Vi får en innføring i grunnreglene for god datavisualisering og «hvordan jobbet vi»—foredrag fra dyktige datajournalister som har laget saker der de på en god måte har visualisert data som dannet grunnlaget for historiene.

Vi skal også innom noen nyttige verktøy, blant annet Exploratory, som den siste tiden er blitt et populært visualiseringsverktøy i flere redaksjoner. I tillegg skal vi se hvordan vi kan bruke Gephi til å visualisere nettverk, både mellom mennesker og institusjoner. Etter denne kickstarten skal du både ha fått inspirasjon og grunnleggende kunnskap om hvordan du og din redaksjon kan ta i bruk enkel datavisualisering som en del av historiefortellingen digitalt.

Det blir praktiske oppgaver, og før kurset bør du laste ned Gephi fra https://gephi.org. Alle stiller med et eksempel på en datavisualisering som har inspirert dem, så vi kan snakke litt om hva som gjør en visualisering god. Pass også på at du har tilgang til Excel, Google Sheets eller tilsvarende program.

Deltakerliste

Marie, Hatlevoll (Bondebladet)
Torgeir, Vikan (Tun Media AS)
Høistad, Trine (Halden Arbeiderblad)
Brekne, Tor Arne (Oppland Arbeiderblad)
Hæhre, Kristian von Streng (TV2)
Lea, Ada (E24 Dine Penger)
Johansson Økland, Inger Elise (Vestnytt)