Logg inn

Stups podkastskole: Kan jeg lage podkast? (Kurset er avlyst!)

Tidspunkt: Mandag 21. kl. 09.30-16.00 og tirsdag 22. november kl. 09.00-16.00.

Hvor: Pressens hus

Antall deltakere: 8-10

Målgruppe: Redaksjonelle medarbeidere i lokalaviser, fagpresse, magasiner, tv-medier og andre som vil utforske lydformatet.

Dette kurset er åpent for de som er omfattet av Stup-ordningen (MBL-Stup eller Fri-Stup). Stups ansiennitets- og karanteneregler gjelder for kurset, og deltakelse gir ett års karantenetid i ordningen.

Podkasting har demokratisert lydpublisering for alle med en opptaker. Nå har enda flere muligheten til å kunne nå ut med sin idé, perspektiv eller historie. Men det betyr ikke at man blir lyttet til. For når alle kan, betyr det at konkurransen er hard. 

I redaksjonene forventes det i økende grad at man behersker formidling av lyd. Mange journalister er nysgjerrig på dette formatet, men vet ikke helt hvor de skal begynne.  Nå kan du komme i gang ved hjelp av Stups podkastskole. I tillegg til kurs og opplæring, kan Stup gi deltakerne fri tilgang til studioene på Pressens hus.

  • Dette er et praktisk rettet introkurs til podkast med eksempler og inspirasjon, idéutvikling, målgruppearbeid, egne innspillinger og coaching.
  • Kurset foregår i podkaststudioene på Pressens hus. Her får du testet stemmen din, en konkret idé, hvilket format du bør velge og de mest grunnleggende grepene og arbeidsmetodikken for å lykkes med akkurat din podkast. Deltakere kan ta med konkrete ideer de jobber med, eller utvikle ideer på kurset.
  • Kurset holdes av Nicolai Delebekk i Faktisk som har produsert podkaster for Dagbladets Marie Simonsen.