Logg inn

Bootcamp for lokalavisjournalister (Kurset er avlyst!)

DETTE KURSET ER AVLYST!

Bygg opp dine digitale superkrefter som journalist

Tidspunkt: 29. september, 20. oktober og 27. oktober

Hvor: Digitalt kurs

Kursledere: Hanne Løvik, Leif Arne Danielsen og Ståle de Lange Kofoed, IJ.

Du må være omfattet av Stup-ordningen for å kunne delta på kurset (MBL-Stup eller Fri-Stup). Stups ansiennitets- og karanteneregler gjelder for kurset.

Alle journalister kan bli (enda) flinkere til å utnytte mulighetene internett og digitale verktøy gir - både til research, engasjement og formidling. Er du, eller har du, en journalist som trenger en oppfriskning for å levere godt til flere kanaler og digitale formater? Dette intensivkurset tar deltakerne til ett nytt nivå gjennom en kombinasjon av digital læring og praktiske oppgaver.

Kurset er digitalt, med 3 live-samlinger. Før hver samling får deltakerne digitale forberedelseskurs.


Samling 1: 29. september

Hvordan skrive for nett og mobil slik at sakene blir lest

Før samlingen får du nettkurset: «Nyhetsspråket»
Du har snakket med kilder, lest dokumenter og gravd i arkiver og statistikker. Nå skal saken skrives. Dette er et kurs om hvordan du gjør akkurat det. 

Felles samling: 
Vi skal se på hvordan bruke lokalmiljøet til din fordel i den digitale journalistikken. Hvordan fange oppmerksomheten til leseren (titler, bildebruk og fronting), og ikke minst hvordan holde på den gjennom digital historiefortelling. På kurset vil også jobbe med kanaler og sprednigsstrategier.

Kursleder: Hanne Løvik 


Samling 2: 20. oktober 

Video med iPhone

Før samlingen får du tilgang til nettkurset "Video med Iphone".
Du lærer om historiefortelling, opptaksteknikk og redigering. Dette kurset er obligatorisk å se før vi møtes til samling!

Felles samling: 
Hvordan komme i gang med dine første videoer? Intensivkurs i enkel men uunnværlig mobilkamerabruk for lokaljournalister. Under dagens skal vi trene på å planlegge en videohistorie og gjøre enkle opptak og evaluere i fellesskap.

Kursledere: Geir Terje Hellgren Hansen og Leif Arne Danielsen

Samling 3: 27. oktober

Digitale søk og innsyn

Før samlingen får du tilgang til nettkurset «Innsyn i stat og kommune».
Vil du finne ut mer om hva som skjer i kommunen din, i regjeringen, en offentlig etat eller selskap? Da er dette kurset for deg.

Felles samling:
Digitale søk. Vi lærer og trener på metoder for å bruke nettes enorme muligheter til å finne informasjon (digital research). Her ser vi på de mange og ofte uutnyttede søkefunksjonene i Google, oppslag og databaser for lokaljournalister spesielt, samt mulighetene for research i sosiale medier.

Har du ytterligere spørsmål om kurset, kontakt Janne Nermo i MBL/Stup.