Logg inn

Fransk 2009

Dette kurset, som varer i fire uker, tar sikte på å gi deltakerne trening i å snakke og forstå fransk, slik at de blir bedre i stand til å arbeide som journalister i et franskspråklig miljø.

Godt vedlikeholdt skolefransk er et minimum for deltakelse på dette kurset. Dessuten bør søkerne være aktivt interessert i fransk språk, franske forhold, kultur og politikk. Dette er viktig for å få mest mulig ut av kurset når gamle språkkunnskaper skal graves fram og friskes opp. Deltakerne må gjennomføre obligatoriske forberedelser.

I løpet av høsten vil deltakerne få jevnlig informasjon om fremdriften i kursplanleggingen. Etter hvert får de tilsendt praktiske opplysninger om reisen, arrangementer, oppholdet og kurset. I Frankrike er det drevne språklærere som driller deltakerne i grammatikk og språklige øvelser. Undervisningen skjer i mindre grupper som er satt sammen etter språklige forkunnskaper. Læremateriell er blant annet aviser, magasiner og nyhetssendinger på TV. Franske lærere er flinke til å gi lekser, så det blir mye å gjøre.

I tilknytning til klasseromsundervisningen vil det også bli forelesninger om forskjellige emner, som politikk, samfunnsliv og kultur. Dessuten arrangeres det utflukter til flere av de interessante stedene det vrimler av på Cote dAzur og i Provence. Kursdeltakerne bor på et enkelt, fransk hotell. Alle får enkeltrom med dusj. Noen av måltidene er fellesmåltider, til de øvrige måltidene får deltakerne en beskjeden diett.

STUP dekker alle utgifter i forbindelse med kurset.

DELTAKERE ER TATT UT

Deltakerliste:
Friestad, Jonas Haarr - Stavanger Aftenblad
Fuhr, Bodil - Aftenposten
Holme, May - NRK Faktaavdelingen
Jackbo, Annelise -  Frilanser
Myklebost, Nils - Norsk Telegrambyrå
Nedkvitne, Steinar - NRK
Nyberg, Jan - Bergens Tidende
Stokland, Inger - Gudbrandsdølen  Dagningen
Tessem, Liv Berit - Aftenposten