Logg inn

Bli trygg som videojournalist (Kurset er avlyst!)

Få metodene, tipsene og triksene som gjør deg til en trygg videojournalist med engasjerende videoproduksjoner!

Nå har du muligheten til å få et komprimert videokurs der du lærer å bygge opp en god fortelling. Etter kurset vil du ikke lenger være i tvil om hva du kan bruke video til og hvordan du kan produsere historier med levende bilder som blir både treffsikre, spennende og relevante.

Kurset foregår i Trondheim 30.oktober, og varer fra 09.00-16.00

"Vi må lage mer video"
Dette er planen i mange norske redaksjoner. Men mer video betyr ikke nødvendigvis bedre video. Video er ikke bare en historie med bilder.
En god video krever sterke visuelle virkemidler, og en video må tenkes helt annerledes enn andre historier. Film er fantastiske for noen typer historier, og forferdelige for andre.

Dette lærer du

  • Eksempler på videohistorier som treffer blink, byr på sterke følelser og store øyeblikk.
  • Å lage gode innledninger, spennende historiebygging, hovedkarakterer, overraskelser – og en gjennomtenkt avslutning.
  • Bli utfordret med øvelser i hvordan du finner de gode videoøyeblikkene og hvordan de settes sammen.
  • God forståelse for mulighetene og hva video kan tilby.
  • Teknikker for kreativ og vellykket historiefortelling i videoformat.

Kurset er for deg som

  • Aldri har laget video før, men nå skal i gang.
  • Har laget noen videoer, som ærlig talt ikke ble de store suksessene.
  • Har laget mange videoer, men nå ønsker å lære hvordan du får dem til å fungere.

Kursholdere

 Torben Schou fra DR Nyhetene i Danmark, kjent som en av Skandinavias mest kreative historiefortellere. Hundrevis av norske video-fortellere har gått på kurs hos Schou.

Leif Arne Danielsen, fagmedarbeider på IJ og fast instruktør på utallige kurs om mobilvideo. Han er tidligere fotojournalist i avisa Tromsø og har ansvar for IJs kurs i foto og video. I de senere årene har han fokusert på mobiltelefonen som journalistisk verktøy, og har utviklet seg til å bli en ekspert på bilde og videoproduksjon med mobiltelefonen. Leif Arne har også kompetanse på research, bruk av digitale verktøy (som kunstig intelligens), digital sikkerhet og datastøttet journalistikk.

Har du ytterligere spørsmål om kurset, kontakt Oda Mo Eikefet i MBL/Stup.Du må være omfattet av Stup-ordningen for å kunne delta på kurset(MBL-Stup eller Fri-Stup). Stups ansiennitets- og karanteneregler gjelder, og deltakelse gir to års karantenetid i ordningen.