Logg inn

Det store fortellerkurset (Kurset er avlyst!)

Journalistiske fortellinger fenger. De blir lest, og de blir lest lenge. Men det må være en fortelling. Det er derfor dette kurset heter «Det store fortellekurset» og ikke «Det store reportasjekurset». Reportasjer kan være så mangt, mens fortellinger har en tydelig oppbygging og dramaturgi, inneholder bestemte elementer og har et språk som skiller seg tydelig fra hverdagsspråket. Oppskriften på hvordan du gjør alt dette har vi samlet i en kurspakke som består av sju enkeltkurs. Tenker du på å skrive en lang journalistisk fortelling, er dette kurset for deg. 

På kurset lærer du fortelleteknikker du har bruk for når du skal skrive journalistiske fortellinger, særlig lange reportasjer. Før kurset må du derfor ha en idé til en journalistisk fortelling du har tenkt å skrive, eventuelt en fortelling du er i gang med.

Dette er et digitalt kurs som varer i fem dager med program hver dag fra 09.00 – 15.30. Det er sammensatt slik:

  • En kort digital fellessamling
  • Individuelle samtaler med kursleder
  • Arbeid med en egen sak
  • Gjennomgang av videoeleksjoner i fortellerteknikk, som deltakerne kan se i eget tempo

Du finner en detaljert beskrivelse av programmet her: Program for det store fortellerkurset.pdf

Målgruppe: Journalister, redaktører, klubbledere, ledere og mellomledere. 

Om kursholder
Asgeir Olden har ansvaret for de fleste av IJs skrive- og språkkurs.
Han reiser også mye rundt og holder kurs i redaksjoner eller har gjennomganger av aviser, nettsteder og magasiner.
Olden har arbeidet i norsk presse i tretti år, stort sett i ulike redaktørstillinger, blant annet i Sunnmørsposten, Bergens Tidende, Dag og Tid og Nynorsk Pressekontor. Han har skrevet ni bøker, og er erklært språknerd

Har du ytterligere spørsmål om kurset, kontakt Oda Mo Eikefet i MBL/Stup. Du må være omfattet av Stup-ordningen for å kunne delta på kurset (MBL-Stup eller Fri-Stup). Stups ansiennitets- og karanteneregler gjelder, og deltakelse gir 6 måneders karantenetid i ordningen.