Logg inn

Ai, ai - lar du deg lure? - Trondheim (Kurset er avlyst!)

Lar du deg lure av AI
Frokostmøte: Lær AI-kildekritikk, verifisering og faktasjekk fra de beste
Tidspunkt: tirsdag 17. september
Hvor: Trondheim
Du må være omfattet av Stup-ordningen (MBL-Stup eller Fri-Stup) for å kunne delta på dette seminaret. Deltagelse gir seks måneders karantene i Stup-ordningen. 
2024 startet med at NRK lot seg lure av et reklamebyrå og publiserte et AI-generert bilde. Gjennom hele 2023 ble vi alle utsatt for innhold vi ikke kunne være sikre på, og framtida blir ikke noe mindre komplisert.

Som journalist eller deskmedarbeider må du ha sterk kildebevissthet og vite hvordan du effektivt sjekker materiale i en tid med mye falsk informasjon.  Dette kurset gir deg tre kraftfulle, journalistiske verktøy innen verifisering fra Faktisk Verifiserbar. Du lærer de nyeste metodene for å finne ut av hva som er løgn og hva som er sant. Er et bilde fra en kilde AI-generert eller ikke? 

Du får tilgang til ferske eksempler og en verktøykasse som hjelper deg å verifisere mange typer informasjon. På to intensive timer lærer du metodene fra et av verdens fremste verifiseringsmiljøer, Faktisk Verifiserbar. 

Og du – visste du at de samme metodene og verktøyene kan brukes til å finne og lage saker lokalt og på dine dekningsområder? 

Frokostmøte blir også arrangert i Oslo 24. mai og i Bergen 3. september. 

Kursleder:  
Silje Førsund er journalist i Faktisk.no med fagansvar for verifisering. Hun er også reportasjeleder i Faktisk Verifiserbar, og har vært sentral i prosjektet siden det startet våren 2022. Hun har tidligere vært feature- og gravejournalist i Dagbladet. Hun har en bachelorgrad i journalistikk og en mastergrad i sammenlignende europeisk politikk. 


Har du ytterlige spørsmål om kurset, kontakt Hilde Ljøkelsøy i MBL/Stup.