Logg inn

Engelsk 2008

Høsten 2008 arrangerer STUP et nytt kurs i engelsk med fokus på intervjuet som journalistisk metode. De to siste årene har kurset vært arrangert i samarbeid med Napier University i Edinburgh.

Kurset vil gå over tre uker, men de endelige datoene er ennå ikke fastlagt. Vi oppdaterer denne siden så snart det er klart.

Kurset har som mål å gjøre norske journalister og redaktører bedre i stand til å kunne bruke engelsk som et arbeidsredskap - enten det gjelder reportasjereiser i engelsktalende land, intervjuer med engelsktalende i Norge eller kontakt over telefon.

For mange vil det være snakk om å friske opp slumrende engelskkunnskaper fra skoletiden, supplert med en del oppdaterte ord og uttrykk og litt repetisjon av grammatikk, uttale og setningsbygning. Vi vil også legge vekt på journalistiske metoder under kurset, og det blir lagt opp til flere øvelser i intervjuteknikk med evaluering fra både språklærere og lærere i journalistikk. Det vil bli lagt mye vekt på muntlig trening for å gi øvelse i å bruke språket og å bygge opp selvtilliten til den enkelte i det å arbeide som journalist på engelsk.

STUP har bestemt at deltakerne på kurset skal avlegge en eksamen etter hjemkomst, og vi har innledet et samarbeid med Folkeuniversitetet for å finne en egnet eksamen.
I tillegg til den rene engelskundervisningen, vil vi selvsagt gjøre oss nytte av de mange tilbud som finnes innen underholdning og kultur på kursstedet.

STUP dekker alle utgifter fra du reiser hjemmefra til du er tilbake igjen. STUP betaler også en diett for dekning av måltider som ikke omfattes av fellesprogrammet. STUP dekker også utgifter til eksamen. 


 
Deltakerliste:
Amundsen, Hans Kr. - Nordlys
Andersen, Marit Beathe - Lokalavisa Sør-Østerdal
Bakke, Siv Kerstin - Bonytt, Hjemmet Mortensen
Holm, Hans Trygve - Avisa Nordland
Kobbeltveit, Olav - Bergens Tidende
Kristiansen, Hilde C. - Norsk Telegrambyrå
Mona, Marte - Sør-Trøndelag
Nikolaisen, Frode - Adresseavisen
Sponga, Tor - Bergens Tidende
Stabell, Eva - NRK
Sunde, Anikken - NRK P2/P3, Tyholt
Tungesvik, Torbjørn - Varden

Deltakerliste

Nikolaisen, Frode (Adresseavisen)
Tungesvik, Torbjørn (Varden)
Kobbeltveit, Olav
Sponga, Tor
Andersen, Marit Beathe
Kristiansen, Hilde C. (NTB )
Marte, Mona
Bakke, Siv Kerstin (Egmont Publishing )
Holm, Hans Trygve (Avisa Nordland)