Logg inn

iReporter i San Fransisco


Nye platformer og verktøy har snudd opp ned på mediene og journalistikken. Nye muligheter til å spre informasjon dukker hele tiden opp - publikum kaster seg over dem. Utviklingen av nye nett- og mobilbaserte tjenester skjer så raskt at det er krevende å holde tritt med utviklingen. Denne studieturen tar deg til internettalderens arnested, San Fransico og Silicone Valley, og lar deg møte selskaper og personer som preger utvikligen av sosiale medier og internett. Et viktig tema bli journalistikkens plass og betydning når alle kan publiserere, og gjør det hele tiden.
Ireporter er en blanding av kurs og studietur der du både får møte de som leder an i den teknologiske utviklingen og lærer å bruke de forskjellige verktøyene. Deltakerne selv skal spre opplevelsene og inntrykkene de får med verktøyene de lærer under kurset.
Tilbudet egner seg for dem som er opptatt av medieutviklingen og journalistikkens kår i en hverdag som endrer seg raskt enten de er journalister, fotografer eller redaksjonelle ledere.
Siden mye av kurset dreier seg om aktiv jobbing med ny teknologi bør deltakerne ha normalt god kunnskap om internett, mobiltelefoner med mer. Det kan være en ulempe å ha knappeangst. 

STUP dekker alle utgiftene i forbindelse med kurset.

Kursledere:
Frank Barth-Nilsen, NRK Kompetanse, frank.barth.nilsen@nrk.no
Tord E. Nedrelid, Institutt for Journalistikk, tord@ij.no

Tid: Første uken i desember 2009

Deltakerliste

Espevalen, Lars Lager
Olav, Wold (Adresseavisen)
Selmer-Anderssen, Per Christian (Drammens Tidende)
Hansen, Magne (NRK Marienlyst)
Dahl, Madeleine (Det Nye)
Eide, Trond (NRK Marienlyst)
Midtbø, Oddrun (Frilanser)
Mjaaland, Jonas (Bergensavisen)
Heesch, Christina
Kjøsnes, Torill (Bergens Tidende)
Spets, Kari (VG)
Olsson, Svein (Budstikka)