Logg inn

Studere spansk i Spania

Fra gamlebyen i Jerez de la Frontera.
Fra gamlebyen i Jerez de la Frontera.
  • Fra gamlebyen i Jerez de la Frontera.
  • Maria Sanchez driver skolen. Her sammen med Tone Nordahl.
  • Professor Juana Huertas underviser.
  • På besøk i en bodega i Jerez.
  • Flamenco-kulturen er svært levende i Jerez.
  • Katedralen i Jerez de la Frontera.
  • På tur til Gibraltar.
  • Plaza del Arenal, Jerez.

Beskriv prosjektet ditt.

Mitt ønske var å lære mer spansk. Jeg hadde grunnleggende ferdigheter fra før, etter å ha hatt spansk å videregående skole (for over 20 år siden.) Jeg valgte Caramba Language School (tidligere Sørspansk språkskole) i Jerez de la Frontera.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som programleder i NRK har man stor nytte av å beherske flere språk, og i en mediehverdag der ting går stadig raskere, er det en klar fordel å kunne snakke med kilder og lese aviser på ulike språk. Spansk er verdens 4. største språk, og i en verden preget av økende internasjonalisering er det et viktig språk å beherske.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg gjennomførte et fire ukers kurs med undervisning fire timer per dag. I tillegg jobbet jeg hjemme 1-2 timer per dag. Jeg er glad for at jeg valgte Sørspansk språkskole i Jerez de la Frontera. Skolen er et funn, med dyktige og profesjonelle lærere, og en familiær stemning. Skolen drives av Maria Sanchez, som sammen med de andre ansatte utgjør en profesjonell og entusiastisk lærerstab. Undervisningen foregikk i små grupper. Det sikrer at alle elever blir hørt og sett. Dagene var inndelt med gramatikk før lunsj og konversasjon/praktiske oppgaver etter lunsj. Skolen hadde også tilbud om utflukter og reiser til andre steder i Andalucia, til Gibraltar og Marokko. I tillegg er Maria, familien hennes og andre lærere ved skolen gjestfrie og inkluderende langt utover det man kan forvente. Jeg ble flere ganger invitert med på ting på fritiden og i helgene.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

For meg var det nyttig å velge en skole i en by som ikke har alt for mange turister/fastboende fra andre europeiske land. I Jerez de la Frontera er det mange som ikke snakker noe annet en spansk, så det er bare å sette i gang og praktisere språket fra første dag! Jerez er et godt valg, en by stor nok til at det er litt å se og finne på, men likevel oversiktlig og trygg.

Studiested: http://www.carambalanguage.com