Logg inn

Robert McKee Story Seminar

Beskriv prosjektet ditt.

Robert McKee er bl. a. skuespiller, manuskonsulent og manusforfatter. Han har skrevet den kjente boka "Story", som presenterer alle elementære (ifølge Mckee selv) aspekter i en manus-utviklingsprosess. Seminaret hans består av 4 dager a 10 timer, hvor han går gjennom hele boken sin, og avsluttes med en dybdeanalyse av filmen Casablanca, hvor man får se mye av teorien omgjort til praksis.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber både som manusforfatter og regissør. På de prosjektene jeg ikke er manusforfatter er jeg svært delaktig i manusutviklingen. Dermed er McKees verktøykasse veldig god å ha med seg. Jobber nå med en dramaserie som går i opptak om noen måneder, og hadde godt utbytte av å delta på seminaret sammen med manusforfatter på prosjektet.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset er interessant og holder høy intensitet. McKee klarer å kombinere tildels tørr teori med morsomme anekdoter, bastante uttalelser og fine eksempler fra filmhistorien. Man ler mye under disse fire dagene, men mest av alt lærer man mye. Stoffet presenteres på en lettfattelig måte.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Lange dager med mye sitting = vond rygg..

Studiested: http://mckeestory.com/