Logg inn

Italienskkurs i Lucca

Beskriv prosjektet ditt.

Utgangspunktet var å studere italiensk i Italia. Jeg gikk på et fire ukers kurs i regi av Koine i den toscanske byen Lucca i mai 2014. Jeg har vært en del i Italia, og ville gjerne bli bedre kjent med landet, og forstå mer av det italienske samfunnet og kulturen. Lucca er en konservativ by, og har synlige spor både fra romertiden og middelalderen. I tillegg synes jeg det er nyttig å lære nye ting når man har rundet 50 år. Det gir nye perspektiv, og meningsfylt påfyll.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som medarbeider i Nyhetsavdelingen er det også nyttig å få nærmere kjennskap til et nytt land og hva som skjer der. Italia er et viktig land i nyhetsbildet, både den økonomiske utviklingen i landet, og som en port for flyktninger fra Afrika til Europa.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg gikk på språkkurs med undervisning ca. 20 timer i uken. I tillegg var det utflukter der det bare ble snakket italiensk. Jeg synes skolen var god, og hadde gode lærere. Jeg har fått økt forståelse for italiensk kultur og historie. Oppholdet var kanskje like nyttig for personlig utvikling som for å lære italiensk. Det er nyttig å sette seg i en situasjon der man er helt blank. Jeg kan ikke språket godt nok til å få utbytte av språket nyhetsmessig, men det jeg kan er selvsagt en døråpner for å lære mer om landet. Det var også nyttig og hyggelig å bli kjent med medstudenter. Tyskere har feks nesten alltid en spennende familiehistorie fra krigens dager. Det var også nyttig å trene på å snakke engelsk med medstudenter utenom skolen.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg anbefaler absolutt et spåkkurs i et annet land, og anbefaler gjerne Koine. Men jeg ville kanskje gått på italienskkurs i Norge før jeg dro, for å få enda større faglig utbytte av oppholdet.

Studiested: http://www.koinecenter.com/en