Logg inn

Språkkurs i London og Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon er en koselig liten by med rundt 27.000 innbyggere. Årlig kommer rundt tre millioner turister på grunn av Shakespeare.
Stratford-upon-Avon er en koselig liten by med rundt 27.000 innbyggere. Årlig kommer rundt tre millioner turister på grunn av Shakespeare.
  • Stratford-upon-Avon er en koselig liten by med rundt 27.000 innbyggere. Årlig kommer rundt tre millioner turister på grunn av Shakespeare.
  • Det var få kursdeltakere i januar/februar og dermed fikk jeg mye en-til-en undervisning. Her sammen med lærer Tori Rushton i Stratford-upon-Avon.
  • William Shakespears fødested i Stratford-upon-Avon. Huset er i dag museum.
  • Sammen med en lærerne fra Stratford besøkte jeg BBC i Birmingham.
  • I denne gaten bodde vertsfamilien i Stratford-upon-Avon, rundt et kvarters gange til skolen.
  • Leder ved senteret i Stratford-upon-Avon, Steven Lowe, brukte en av kveldene på å lære oss om engelsk ost.
  • En av dagene i London tok læreren oss med på kabelvogn-tur over Themsen.
  • Hver lunsjpause i London hadde vi muligheten til å delta på guidede turer i nærområdet sammen med lærer og andre kursdeltakere.
  • Utsikten fra studiestedet i London, sentralt plassert i City.
  • I London bodde jeg på en hybel like ved Liverpool street station, knappe ti minters gange til skolen.

Beskriv prosjektet ditt.

Som nyhetsjournalist med utenriks som hovedfelt har jeg stort behov for å beherske engelsk best mulig. Jeg dro derfor to uker til England, for å være i et engelsktalende miljø og følge undervisningen ved Marcus Evans Linguarama i Stratford-upon-Avon (Business English communication) og en uke ved Marcus Evans Linguarama i London (Excetive group programme). Skoledagene varte fra 09-18, og var delt mellom en-til-en undervisning, gruppearbeid og workshops. Kveldene var tilrettelagt slik at man gjennom sosiale aktiviteter kunne praktisere språket sammen med andre kursdeltakere. En av dagene tok skolen initiativ til et besøk hos BBC i Birmingham. Det var interessant å se hvordan de arbeidet, og likheter/ulikheter i forhold til TV 2.

Hva gjør dette relevant for deg?

Det å være stødig i engelsk i en hektisk hverdag er mer og mer avgjerande. Gjennom disse to ukene fikk jeg økt forståelse for den engelske gramatikken, som igjen gir meg større trygghet og selvtillit i bruken av språket. Jeg har også utvidet mitt vokabular. I forkant av kurset gikk jeg gjennom tester og telefonintervju, slik at jeg ble plassert i grupper sammen med andre på mitt nivå. Gruppene var små, og besto av to til tre personer. Gruppens deltakere fant felles målsettinger for uken, og gjennom teori og praksis arbeidet vi oss fram til målene. Halve dagen var det en-til-en undervisning, og i samråd med læreren ble ukens program lagt opp. Jeg hadde mine ønsker, samtidig som læreren valgte ekstra fokus på områder han hørte kunne utvikles.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg oppfatter Marcus Evans Linguarama som svært profesjonelle. Lærerne skjønte med en gang mitt fokus, og tilrettela undervisningen. Jeg anbefaler å reise i de rolige periodene av året (jan-feb) slik at man kan dra størst mulig nytte av lærerkapasiteten og kanskje få en-til-en undervisning. I tillegg er gruppene små i de rolige periodene. Det som kan være en utfordring er å få gruppene til å fungere godt. Ønsker og behov er ulike, og enkelte kursdeltakere er opptil 20 uker på samme plass og ikke veldig interessert i å bli kjent med nye personer uke etter uke.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Les deg gjerne opp så godt som mulig på forhånd, slik at du er bevisst på hvilke områder som trenger mest fokus. Bo gjerne hos en vertsfamilie, for å snakke og tenke engelsk hele dagen. Det er lettest å bruke vertsfamilie i Stratford-upon-Avon, der avstandene er kortere og det er mulig å spasere til skolen. I London går det mye tid i pendling fra vertsfamilie og inn til sentrum. Dra også gjerne til Stratford-upon-Avon, byen som er mest kjent som Shakespears hjemby. Den er liten, og koselig, og gir muligheten til å oppleve mer av det egelske landet.

Studiested: http://www.linguarama.com