Logg inn

Kunsten å skrive med Niels Chr. Geelmuyden

Niels Chr. Geelmuyden en fantastisk historieforteller og foreleser.
Niels Chr. Geelmuyden en fantastisk historieforteller og foreleser.
  • Niels Chr. Geelmuyden en fantastisk historieforteller og foreleser.
  • Alle drikker myntete
  • En stille gate i medinaen
  • Folkelivet i Marrakech

Beskriv prosjektet ditt.

Som utdannet fotograf ha jeg liten erfaring med skriving. Omlegging i avisene, gjør at vi alle blir kastet ut i oppgaver som vi er ukomfortable med. Jeg trengte derfor et kurs som kunne gi meg inspirasjon og tips til å skrive best mulig.

Hva gjør dette relevant for deg?

Niels Chr. Geelmuyden har lagt opp et kurs der det ikke kreves forkunnskaper. Kurset er ment for både de som lever av å skrive og de som ønsker å skrive bedre og mer levende innenfor sine arbeidsfelt i andre yrkesgrupper. Studiegruppen var satt sammen av svært forskjellige mennesker med ulikt nivå. Innhold og form var viktige elementer i kurset.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Skrivekurset i Marrakech gikk over all forventning. Niels Christian Geelmuyden har skrevet over 500 portrettintervjuer og har utgitt 26 bøker. Med all den erfaringen han har plukket opp på veien, ble dette et kurs som lærte meg at for å bygge opp gode historier, må man våge noe. Dessuten la han stor vekt på hvorfor og hvordan du bør gå frem for å gjøre best mulig research på emnet du skal skrive om. Gjennom massevis av gode historier øste han fra sine erfaringer som skribent og intervjuer. Alt fra supervellykkede prosjekter til fatale brølere. Både oppgaveskriving og gjennomgang i plenum med konstruktive tilbakemeldinger var svært nyttig.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Vil du ha full uttelling av kurset, kreves det at du har stort fokus og bruker mye tid på skriving i Marrakech. Det er derfor liten vits i å planlegge noen store turistutflukter eller å ta andre skrivejobber samtidig. Hotellet og kursstedet ligger midt i gamlebyen (medinaen) så du får absolutt en god smakebit på alt det spennende Marrakech har å by på i de timene du har til rådighet for utforsking.

Studiested: http://www.marrakech.no/Portrett.html