Logg inn

VII Masterclass Milan

Chris Morris under VII Masterclass Milan.
Chris Morris under VII Masterclass Milan.
  • Chris Morris under VII Masterclass Milan.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på VII Masterclass Milan 2014/15 i regi av bildebyrået VII. Det var en halvårig mesterklasse med tre samlinger. Mellom samlingene jobbet deltakerne med et stort fotoprosjekt som ble utviklet under veiledning av fotografer fra VII. Under samlingene ble det holdt foredrag både av fotografene i VII og av eksterne folk med fotofaglig og annen relevant kompetanse. Blant temaene var historiefortelling gjennom bilder, hvordan utvikle langtidsprosjekter, betydningen av hvordan du setter sammen bildeserier, bruk av sosiale medier og crowdfunding. Det var stor kompetanse blant foredragsholderne som hovedsakelig var profesjonelle fotografer og bilderedaktører. Prosjektet jeg jobbet med under masterclassen heter ”Islanders” og er en fortelling fra en øy med sju innbyggere. Jeg ble oppfordret til å jobbe videre med prosjektet med tanke på å lage en bok, og har foreløpig bare publisert et lite utvalg bilder på nettsiden min: www.ingun.no

Hva gjør dette relevant for deg?

Mesterklassen hadde relevans på mange plan. Fotobransjen er som resten av mediebransjen i stor endring, og den beveger seg til dels bort fra de tradisjonelle mediene, rett og slett fordi foto ikke er prioritert der. Det betyr at det er viktig å ta egne grep for å overleve konkurransen. En del av kurset gikk ut på å gi oss konkrete verktøy og innspill i hvordan vi kan tenke utenfor boksen og hvordan redaktørene tenker. Både hva slags bilder de søker og hvordan man skal nå fram med de bildene man har. I tillegg var det stor fokus på egen faglig utvikling, og på å utvikle et langtidsprosjekt. Alt dette har jeg nytte av i hverdagen som frilansfotograf. Alt i alt tror jeg en slik mesterklasse er mer relevant enn vanlige workshops for profesjonelle fotografer. Både fordi deltakerne selv er profesjonelle og fordi nivået er beregnet på profesjonelle fotografer.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset var i hovedsak relevant og interessant i alle ledd. Det var et par forelesere som ikke var kvalitetssjekket, men VII var fleksible og endret raskt om noe ikke var optimalt. En mindre liten del av kurset skulle vi jobbe med video med bruk av en ny app, og denne deler fungerte dårlig, både på grunn av at appen ikke var optimal og fordi kursdeltakerne var mer innstilt på å jobbe med det mer profesjonelle innholdet. Men det var helt klart flest pluss med masterclassen, og mange av foredragsholderne var svært gode.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

HVis du skal delta i en masterclass eller en workshop, anbefaler jeg å gjøre litt research om kursholderne er dyktige. Det er sjelden de beste fotografene som er de beste veilederne.

Studiested: http://viiphoto.com/