Logg inn

Fotoworkshop med Marry Ellen Mark

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg var på en ti dagers fotoworkshop med den amerikanske fotografen Marry Ellen Mark i Oaxaca, Mexico i februar. Hun har holdt workshoper i Oaxaca i ca 20 år, og har mange kontakter der. Det gir studentene gode muligheter til å få tilgang til steder og mennesker som man ikke så lett ville kommet til om man ikke hadde vært på kurset. Workshopen er åpen for alle og blant deltakerne var det både profesjonelle fotografer og amatører. Denne kombinasjonen fungerte godt da amatørene var på et høyt nivå. Det var ingen teknisk undervisning. Kurset besto i å fotografere hver dag og så ha 10 minutter en til en samtale med Marry Ellen Mark, samt samlinger hver kveld. Om kvelden var vi på utstillinger, så presentasjoner av fotografer osv. På dagtid var vi ute og fotograferte og hadde vårt 10 minutters møte med Marry Ellen Mark.

Hva gjør dette relevant for deg?

Marry Ellen Mark er et ikon innen fotodokumentar. Det var spennende og lærerikt å høre henne analysere bilder og se hvordan hun redigerte bilder. Hun er spesielt sterk på portretter, og det er nettopp det mine oppdragsgivere ofte vil ha. Så for meg var denne workshopen relevant.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Workshop deltakerne fikk ikke se hverandres arbeid under uken. Det syns jeg var synd, for det var mange dyktige fotografer på kurset og jeg tror jeg ville lært mye av de andre kursdeltakerne. Marry Ellen Mark var dessverre blitt syk, så hun var ikke så mye sammen med oss. Hun var lite til stede for oss kursdeltakere. Det var synd, men det var en eksepsjonelt god gruppe, så det var allikevel et inspirerende kurs. Marry Ellen Mark er en eksepsjonelt dyktig fotograf, og hennes metode er å få deltakere til å gå litt lenger, og gjerne jobbe på nye måter og gjøre de tingene du ikke er komfortabel med. Det kan åpne dører og lære deg nye ting om deg selv og ditt forhold til foto.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg vil anbefale alle fotograferer å ta minst en workshop i året. Det er inspirerende å være i en gruppe der alle lever for fotografiet. Man lærer mye om andres, og sitt eget, forholdt til, og syn på fotografi. Det er ofte vanskelig å si hva man har lært rett etter avsluttet workshop. Min erfaring er at man ser det tydeligere etter noen måneder. Det er ofte ting som må få «synke inn», og om et halvt år vil jeg kunne se hva jeg har tatt med meg videre fra denne workshopen.

Studiested: http://www.maryellenmark.com