Logg inn

Filmworkshop i New York

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg var fire uker på filmworkshop på New York Film Academy. I løpet av kurset hadde vi blant annet undervisning i kamera, lyssetting, manusskriving og redigering. Vi hadde også flere praktiske oppgaver, og til slutt laget vi vår egen kortfilm. Vi var en liten gruppe, med bare seks stykker i klassen.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber med tv-produksjon til daglig og har stor nytte av filmatiske virkemidler i jobben min. Det var veldig nyttig å få repetert gammel kunnskap, ha mulighet til å leke seg litt igjen og ikke minst bli inspirert!

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Skolen ligger sentralt på Union Square. Det var egentlig ganske bra at vi var så få i klassen, slik at mye av undervisningen ble en dialog med foreleser. Skoleopplegget var litt mer heftig enn jeg hadde forestilt meg, med undervisning fra 9-19/20 hver dag, og planlegging av opptak, og noen ganger lekser, utenom. Det var ganske stor variasjon i lærerkreftene, noen var veldig gode og inspirerende, mens noen var litt slappe og uengasjerte og andre igjen snakket sammenhengende i tre timer på dårlig engelsk om seg selv, noe som ble litt slitsomt i lengden. Vi var en blandet gjeng i klassen, der noen hadde litt erfaring fra før, mens for andre var det første gang de prøvde seg på film. Dette var ikke noe problem i undervisningen, men når det kom til de praktiske gruppeoppgavene, var det av og til litt utfordrende. Iom at jeg har jobbet noen år, hadde jeg nok foretrukket at det kunne vært litt mer opp til hver enkelt hva man ville være med på av undervisning, slik at man kunne valgt seg ut det som var mest relevant. Men opplegget er obligatorisk, så dukket man ikke opp ble det notert som skulking.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Skulle jeg valgt på nytt, ville jeg nok kanskje ha valgt å fordype meg i et emne, for eksempel manusskriving eller redigering, i stedet for filmmaking-kurset som skal igjennom alt på veldig kort tid. Er det din første introduksjon til film, tror jeg du kommer til å synes det er supert, men har du jobbet en stund er det ikke sikkert at dette er kurset for deg.

Studiested: https://www.nyfa.edu/