Logg inn

Engelskkurs i New York

Uke 1: Ny klasse hver uke
Uke 1: Ny klasse hver uke
  • Uke 1: Ny klasse hver uke
  • Uke 2: Ny klasse hver uke
  • Med vår fantastiske lærer, Edithe
  • New York skyline, sett fra Liberty Island
  • 360 graders utsikt fra skolen i 63. etg i Empire State Building
  • 360 graders utsikt fra skolen i 63. etg i Empire State Building
  • Bestått!

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg valgte språkkurs på Kaplan International English. Dette er en stor organisasjon med kurs flere steder i USA og i resten av verden. Grunnen til at jeg valgte Kaplan, var at det ble anbefalt av flere kollegaer, som har gått på tilsvarende kurs. Kaplan har tre undervisningssteder i New York. Jeg valgte Empire State Building, og det var jeg veldig fornøyd med. Det er spektakulært å kunne gå inn i denne flotte bygningen hver morgen, bli hilst velkommen av doorman, ta heisen opp til 63. etg og nyte den fantastiske utsikten over New York! Den første dagen gikk med til skriftlig og muntlig testing for å finne riktig nivå. Jeg havnet på "advanced" som var nest høyeste nivå. Deretter fikk vi en presentasjon av skolen, opplegget, lærerne og de andre i klassen. Min lærer het Edithe og var fantastisk på alle måter. Hun klarte å skape en stemning i klassen som gjorde at alle følte seg trygge. Siden jeg selv er over 60, var jeg litt spent på alderen til de andre i klassen. Den varierte stort sett mellom 19 og 35, men det var også tre andre som var "godt voksne". Som tilleggsfag valgte jeg timer der vi trente på diskusjoner, presentasjoner og foredrag, samt andre, mer sosiale timer der jeg fikk snakket mer uformelt med andre studenter. To uker var nok litt kort tid, men New York er et dyrt sted å bo og leve, så det var det det ble. Jeg brukte ettermiddagene til å gå på kino, teater og kunstutstillinger. Jeg leste også en roman på engelsk. I tillegg til kurset hadde jeg to uker ferie, da jeg også fikk praktisert språket. Så alt i alt synes jeg at dette har gitt godt utbytte.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg synes rett og slett engelsken min var for dårlig, spesielt muntlig. På kurs og fagseminarer med engelskspråklige synes jeg det har vært vanskelig å få fullt utbytte av det som blir sagt. Jeg trengte også trening i å snakke engelsk selv.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kaplan har et solid opplegg og gode lærere. Jeg meldte meg på General English som er 20 timer i uken pluss et stort antall valgfrie timer. Jeg er litt usikker på om jeg vil anbefale dette til andre, i hvert fall hvis man bare skal ta to uker. Dette fordi: USA har regler som sier at har du mer enn 15 timer i uken, må du ha studentvisum. Jeg ble advart på forhånd, men jeg trodde likevel at dette skulle bli lett match. Det var det ikke! Den prosessen er virkelig ingen spøk! Vi snakker om flere arbeidsdager bare på å fylle ut skjemaer, vente på å få de nødvendige papirene, stå i kø osv. Beregn 4 – 6 uker før alt er i orden. Sluttprisen vil dessuten bli 3000 til 3500 kroner. Alternativet er Vacation English, 15 timer/uke, og heller være sosial med medstudenter på ettermiddagen. Det er dessuten fullt mulig å melde seg på flere av de mer sosiale ekstratimene som er en del av opplegget for General English.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

De fleste av dem jeg gikk på kurs med, bodde på "The New Yorker" som er et hybelbygg i nærheten av Empire State Building og som blir formidlet av skolen. Omtrent samtlige var misfornøyd med boforholdene. Tror heller ikke at det var spesielt billig. Jeg leide en leilighet i Brooklyn gjennom Airbnb sammen med min mann, som var med meg. Dette var jeg veldig fornøyd med. New York er som sagt, et dyrt sted å leve og det var fint å kunne slappe av og lage mat "hjemme". Leiligheten lå ved Prospect Park. Dette var et fint område, med mye å by på av kultur, restauranter og ikke minst litt natur. Det var deilig å kunne trekke seg tilbake fra masete Manhattan av og til. Reisen til skolen tok en bare halv time, 20 min med metro og fem minutters gange i hver ende.

Studiested: http://www.kaplaninternational.com/schools/usa/english-language-study-new-york.aspx