Logg inn

Fransk med et katalansk tilsnitt

Velkommen til Alfmed!
Velkommen til Alfmed!
  • Velkommen til Alfmed!
  • Lærer Nathalie og Javier fra Barcelona
  • Skolens koselige hage, og ja, man kunne ta med seg sitroner fra treet
  • Antonio fra Ekvatorial-Guinea følger med
  • Klassen min: Nathalie fra Belgia, meg, lærer Nathalie, Antonio fra Ekvatorial-Guinea og Javier fra Spania (eller Catalonia, som han selv hadde insistert på at jeg skrev)
  • Velkommen til Perpignan! I bakgrunnen kan man skimte Pyreneene
  • Fornøyd med å være på plass!
  • Byporten i Perpignan
  • Det katalanske flagget vaier i Perpignan
  • De er stolte av sin katalanske tilhørighet i Perpignan

Beskriv prosjektet ditt.

Som utenriksreporter sier det seg selv at det er en fordel å kunne flere språk. Siden 2012 har fransk vært mitt lille prosjekt, og derfor søkte jeg om midler til å friske opp og utvide vokabularet mitt. Jeg endte opp med å ta et fire ukers intensivkurs i en del av Frankrike som jeg har blitt svært glad i; nemlig Languedoc Roussillion, sør i landet. Tidligere har jeg gått på språkkurs i Montpellier, men denne gangen falt valget på Alfmed i Perpignan, en skole jeg hadde hørt gode ting om.

Hva gjør dette relevant for deg?

Det å beherske flere språk i en hektisk mediehverdag er en selvsagt fordel. Man kommer tettere på kildene, og man får en større forståelse for landet. Man lærer jo ikke "bare" et språk, men også om landets historie, kultur og skikker. Jeg dekker for det meste hendelser i Europa, og selv om man stort sett kommer seg greit rundt med engelsk her på kontinentet, er fransk fortsatt et viktig språk innen de store europeiske institusjonene, som EU. Jeg hadde derfor lenge gått og tenkt tanken på å lære meg fransk, da jeg i 2012 tok skrittet fullt ut i forbindelse med at jeg skulle dekke det franske presidentvalget. Siden den gang har dette vært et prosjekt for meg, og jeg har tatt flere kurs både i Frankrike og her hjemme. Franskkunnskapene er noe jeg får bruk for, om ikke daglig, så ukentlig.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg er veldig fornøyd med kurset! Vi hadde tre timer undervisning daglig, der den ene halvparten var viet grammatikk og den andre halvdelen var muntlig. I tillegg kom et par timer med lekser og studier på kvelden. Siden vi bare var fire i klassen, var det masse rom for å snakke - noe som passet meg aldeles glimrende. Læreren min skjønte raskt mitt fokus, og tilrettela undervisningen. Som så mange andre franskmenn jeg har møtt var hun også svært samfunnsengasjert - noe som betød at vi hadde mange interessante diskusjoner! Skolen tilbød også turer og guidede utflukter i byen og området rundt. Perpignan er hovedstaden i det franske Catalonia, og både byen og folk har en sterk katalansk tilhørighet, noe som ga oppholdet et spennende krydder.

Studiested: http://www.alfmed.com/