Logg inn

Fotoworkshop med Morten Krogvold i Roma

Deltakere fra Krogvolds fotoworkshop i Roma 2015
Deltakere fra Krogvolds fotoworkshop i Roma 2015
  • Deltakere fra Krogvolds fotoworkshop i Roma 2015

Beskriv prosjektet ditt.

Når man kommer til Roma for å delta på workshop med Morten Krogvold er rammene allerede lagt. Romas historie og kulturskatter, fra det antikke til det moderne samfunn som fortsatt besitter to tusen år gamle fortellinger, levd liv og opplevelser som kan ta pusten fra en.

En uke i Roma gir en smakebit på livet, menneskene og kunsten, men skal man virkelig forstå denne komplekse byen trenger man tid. Workshopen med Krogvold var en miks av fotografiske forelesninger, bildevisninger, samtaler, byvandring og besøk til noen av århundrenes viktigste kunstskatter. Foruten dette skulle hver og en arbeide med sitt eget fotoprosjekt som tilslutt endte opp i en felles fotoutstilling.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg arbeider til vanlig som fotograf/billedkunstner med egne prosjekter. Når man arbeider for seg selv trenger man innimellom faglig påfyll og nye impulser fra andre som jobber innen feltet. Jeg har tidligere hørt mye positivt om Krogvolds evne til å motivere og inspirere og ønsket selv å få et innblikk i hans verden.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Når det gjelder fotografer/kunstnere i startfasen av sitt virke eller andre som trenger påfyll så tror jeg at de vil bli betraktelig inspirert av å lære av Krogvold. Krogvolds livsfilosofi handler om å være tilstede, bevisst. Han har referanser til kunst, litteratur og musikk. Dette er viktige redskaper når man skal skape og man kan hele tiden bli minnet på dette. Krogvold er engasjert og en engasjert mentor, likevel savner jeg mer struktur i programmet. Ting har lett for å flyte ut til tider og gjennomgang av bilder kunne blitt gjort under mer konsentrerte og roligere rammer. Mye av intensjonen med workshopen handler jo nettopp om å finne ro, tilstedeværelse og en søken i seg selv. Refleksjon rundt meg selv og eget virke har preget uken i Roma men jeg savner mer faglig tilbakemelding på hvordan mitt arbeid kan bli bedre, tydeligere, dypere. Det kunne også være ønskelig med mer tid til den enkelte deltaker på tomannshånd. Mulig gruppen på tretti var for stor til å kunne klare dette.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Når det gjelder fotografer/kunstnere i startfasen av sitt virke eller andre som trenger påfyll så tror jeg at de vil bli betraktelig inspirert av å lære av Krogvold. Dersom man har holdt på en stund innen den kunstneriske sfære så er flere referanser man allerede kjenner til. For min del var det lite nytt men det var fint å oppleve Krogvolds smittende engasjement.

Studiested: http://www.krogvold.com