Logg inn

Buenas dias!

Adios, Malaga!
Adios, Malaga!
  • Adios, Malaga!

Beskriv prosjektet ditt.

Mitt prosjekt var en drøm om å lære seg spansk - helt i mål kommer man ikke på en måned, men et godt stykke på veien. Første dag var det 30 min info på engelsk og fra da av snakket alle bare spansk. Ganske skremmende for meg som ikke kunne annet enn "God dag" og "En øl, takk" fra før. Men gradvis kom ord for ord på plass og siste dag hadde vi eksamen både muntlig og skriftlig og sannelig lot det seg gjøre å skrive en lang tekst etter diktat - en eneste skrivefeil ga stjerne i boka.

Jeg ønsket også å komme tettere på spansk kultur og skolen la opp til diverse fritidsaktiviteter. Både matlaging, dans, teaterbesøk og annet som ga innsikt i spansk hverdagsliv. Og det var nyttig å være i ro på et sted såpass lenge og ikke bare være turist en uke.

Hva gjør dette relevant for deg?

I hverdagen har ikke jeg direkte bruk for spansk, med mindre intervjuobjektet kun snakker spansk. Og det kan jo skje i disse tider. Men et slikt avbrekk ga påfyll og arbeidslyst etter mange år i bransjen. Mitt håp er at jeg kan klare å gjøre det mer relevant etter hvert. Men da må jeg nok lære mer. Og det er jeg godt i gang med - nå 6 måneder senere er jeg fortsatt i jobb med hjemmelekser via nett og planlegger å ta et nytt kurs allerede neste år. For meg som lager hageprogram er også botanikk interessant og Malaga har botanisk hage som kan anbefales et besøk. Dessuten er Malaga en grønn by med mange parker av ulike slag.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Malaga er en fantastisk by og Picasso Instituttet tok godt vare på oss. Det er en gammel skole og lokalene var litt slitne, men lå sentralt i byen. Studentrommene var ikke å anbefale. Veldig slitt og trangt. Det kunne vært enda mer konversasjon og mindre grammatikk, men nå la vi først og fremst grunnmuren for å kunne spansk. Det var veldig interessant å gå på skole med så mange ulike nasjonaliteter. I min klasse var det folk fra alle kontinenter og i alle aldre og det var veldig spennende.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg ville vurdert å bo hos en spansk familie for å få enda mer muntlig bruk av spansken. Når man kommer hjem til leiligheten alene og folk flest på kafeer, museum osv. snakker engelsk er det lett å ty til det framfor spansk. Det var dyrt å bo midt i byen, men verdt det i forhold til kort vei til skolen og aktiviteter. Det var fint å lage sitt eget opplegg. Da ble det færre norske på kurset og det likte jeg.

Studiested: http://www.instituto-picasso.com/