Logg inn

Spanskkurs i Colombia

Beskriv prosjektet ditt.

En måned med spanskundervisning på mellomnivå, 4 timer om dagen.

Hva gjør dette relevant for deg?

Med kun grunnleggende spanskkunnskaper i bagasjen sto jeg overfor en rimelig tøff oppgave: En serie med forfatter-intervjuer på spansk, basert på lesning av litteratur på spansk, for publisering i magasin- og bokform. Fire uker med grammatikalsk oppgradering og konversasjon på mellomnivå var en absolut forutsetning for å kunne lykkes med dette prosjektet.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det ble raskt klart at jeg i min utvalgte periode ville bli den enestes spansk-studenten ved Universidad Tecnologica de Bolivars idylliske campus i bydelen Manga litt utenfor Cartagenas historiske bymurer. Det ga meg muligheten til å gjøre kurset om til en del av forarbeidet forbundet med forfatter-intervjuene: Læreren fant frem tekster som var relevante for mitt prosjekt og konversasjonen innarbeidet de begrepene jeg ville få behov for. Med andre ord en perfekt skreddersydd undervisningsmåned, om enn en smule ensomt...

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Cartagena er en glimrende portal inn til det latin-amerikanske, om man tåler høy luftfuktighet og tempraturer på over 35 varmegrader. Byen er blant de tryggeste på kontinentet og har et unikt historisk sentrum. Det er en rekke språkskoler i byen, men hvis man vil unngå en stor gjennomtrekk av turister som vil «studere» spansk noen dager, så er Universidad Tecnologica en god (om enn dyr) løsning.

Studiested: http://www.unitecnologica.edu.co/