Logg inn

Engelskkurs i Brighton

Beskriv prosjektet ditt.

Studerte engelsk i fire uker for å oppgradere engelsken og rette opp i feil og mangler fra barneskolen. I min jobb og i mediebransjen for øvrig opplever jeg stadig vekk at det brukes ord og uttrykk som jeg ikke behersker, både gjennom serier, stand-up, festivaler, konferanser osv. Jeg har ikke lært engelsk siden 1. klasse på videregående, og hadde derfor behov for å modernisere språket og komme på et høyere nivå.

Jeg søkte mye rundt for å finne en skole som også kunne gi meg en særlig innblikk i humorbransjen, da det er en viktig kilde for norske komikere. Fikk anbefalt Brighton som studieby og tok kontakt med 8 ulike skoler. Jeg endte til slutt på Brighton Language College. Der gikk jeg på en skole i fire uker og hadde der en kombinasjon av privat og klasse-undervisning. Skoledagene startet kl. 09 og varte til ca 15. Hver dag ble det gitt lekser som vi skulle forberede til neste dag. I helgene dro jeg på arrangerte turer til ulike, historiske steder i England.

Hva gjør dette relevant for deg?

Å kunne forstå og beherske engelsk er en forutsetning i 2015, og vi i 30-åra som ikke har hatt så mye undervisning som dagens elever blir liggende bakpå. Engelsk-faget er enormt, så fire uker gav en oppgradering. Men jeg fikk veldig god undervisning fra min privatlærer og jeg fikk rettet opp en del feil som jeg har tillært meg. Jeg fikk også et mye bedre vokabular, og som har gitt meg fordeler i etterkant på ulike konferanser som Radiodays, Fringe, MipCom osc. Jeg måtte gjennom ulike tester før kurset startet slik at jeg ble liggende på rett nivå. Det var en stor spredning i hvor de andre elevene kom fra, det var alt fra Kina, Hvite-Russland, Saudi Arabia, Colombia, Russland, Ukraina, Spania og mange flere. Noen av disse landene visste jeg lite om, så jeg fikk godt innblikk i mange lands kulturer på kjøpet.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Faglig var det veldig bra! Jeg fikk en enormt dedikert og oppegående privatlærer som jeg fikk enormt mye utbytte av. Hun tilpasset undervisningen i forhold til utviklingen, og vi ble også godt kjent. Klasseundervisningen var litt mer variert, siden noen lå på et litt lavere nivå rent verbalt. Så noen ganger ble den muntlige delen litt treg. Men skriftlig var det særlig nyttig og jeg lærte mye som jeg ikke visste eller hadde glemt. Rent sosialt var ikke skolen den beste. Aldersmessig lå de fleste mellom 16 til 22 år, altså 10 år yngre. Men det var noen unntak. Oppleggene de la opp til på kveldstid hadde få påmeldte, og det var mange unge studenter som kom i flokker som ikke interesserte seg for andre. Lærerne derimot tok mye ansvar, og jeg ble med lærerne på fredagspils og lignende. Det er også litt begrenset hvor mange man kan bli godt kjent med på fire uker, men mot slutten løsnet det veldig.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Sjekk hvilke skoler som får anbefalinger, og se an tonen i dialogen når du spør om ting. Ikke ta det første og beste. Bruk tid på å skrive frem og tilbake for å se an tonen på skolen. Brighton er en superfin by. Liten og stor på samme tid. Masse kafeer, bademuligheter, kino, teater, museum, shopping og bra treningstilbud. Jeg bodde privat gjennom AirBnB hos noen som er fra Brighton, og det var helt topp. Leide et rom hos et par som var supersøte og som tok veldig godt vare på meg. Å være 32 og bo hos vertsfamilie var ikke så aktuelt. Jeg snakket naturlig nok engelsk hele tiden, selv om det ikke var en vertsfamilie. Tips for å blir kjent med folk i England: Det fins noe som heter Meetup i England som er arrangementer i hver by for folk som vil møte andre. Veldig bra for folk som ikke kjenner noen: http://www.meetup.com/

Studiested: http://www.brightonlc.co.uk/